............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

«Δεν τρώμε κρέας γιατί είναι προϊόν βίας.- «Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι».

Εκστρατεία αντι- Τσικνοπέμπτης
«Εμείς είμαστε το μπιφτέκι σου, το σουβλάκι σου, η μπριζόλα σου» λένε κάποιες αγελάδες σε αφίσα. Αλλού απεικονίζονται χοίροι και κοτόπουλα να διερωτώνται γιατί χρειάστηκε να θανατωθούν. Για όσο η τσίκνα σήμερα θα ανεβαίνει στους ουρανούς, κάποιοι φιλόζωοι χορτοφάγοι θα «γιορτάζουν» την πρώτη τους αντι-Τσικνοπέμπτη.
Πρόκειται για τους «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟΦΥΖΩ)», οι οποίοι με αφορμή τη σημερινή Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενημέρωσης σχετικά με την εκμετάλλευση και κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα στις μονάδες εκτροφής και τα σφαγεία.
Η συγκέντρωση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στην πλατεία Μοναστηρακίου. Οι εμπνευστές της αντι-Τσικνοπέμπτης επιφυλάσσονται ότι το περιεχόμενο του έντυπου υλικού τους θα είναι τουλάχιστον σοκαριστικό. «Δεν τρώμε κρέας γιατί είναι προϊόν βίας. Εμείς είμαστε υπέρ της αβλάβειας» λέει η πρόεδρος της ΠΟΦΥΖΩ, Ρόζα Μηνακούλη.
Η ίδια σκοπεύει να μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια μέχρι και σε ταβέρνες. «Σε όσες μπορέσω» λέει. Εκτός από τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα στοιχεία, ξεχωρίζει μέσα στα φυλλάδια αυτό που είχε πει το «Σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ: «Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι».
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΦΥΖΩ, 150 εκατομμύρια ζώα σφάζονται σε όλο τον κόσμο καθημερινά για ανθρώπινη κατανάλωση. Οπως υποστηρίζουν, «το να τρως ένα πλάσμα που το έχουν αναθρέψει για να φαγωθεί, και που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να είναι ένα πραγματικό ον, είναι μη υγιεινό.
Είναι σα να τρως μόνο μιζέρια, μια ζωή γεμάτη πόνο, λύπη και βάσανα. Τρώγοντας τη σάρκα αυτών των πλασμάτων, τρώμε τον πόνο τους, τρώμε τον φόβο τους, τρώμε τη στέρησή τους, τρώμε τα μαρτύριά τους».

*του Αλ.Κυρ. από την εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...