............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πλειοψηφία των Αθηναίων από τη ζωή στην Αθήνα




Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πλειοψηφία των Αθηναίων από τη ζωή στην Αθήνα, την οποία χαρακτηρίζει σε ποσοστό 83% ως «μη ευχάριστη», σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η ζωή στην πόλη χειροτέρευσε την τελευταία διετία, ενώ το 70% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη δημοτική αρχή έναντι 27% όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη από τον επιστημονικό σύμβουλο της VPRC Χριστόφορο Βερναρδάκη παρουσία δημοτικών συμβούλων και στελεχών της Ανοιχτής Πόλης, εκ των οποίων ο Ρήγας Αξελός μίλησε για την ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών ενημέρωσης και διαλόγου με τους δημότες και την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει δομές για διαβούλευση και συναπόφαση σε επίπεδο γειτονιάς.
Σχετικά με τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η δημοσκόπηση της VPRC έδειξε ότι: Το 44% των πολιτών δηλώνουν ανεπαρκώς ή διόλου ενημερωμένοι. Το 95% κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία πάρκου στη σημερινή θέση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Το 71% κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία νέου γηπέδου στον Ελαιώνα. Το 52% κρίνει ως μη απαραίτητη την δημιουργία στον Ελαιώνα του εμπορικού κέντρου Mall, αν και το 48% συμφωνεί ότι το έργο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την κατασκευή του γηπέδου, έναντι 35% που διαφωνεί.
Συνολικά, για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελαιώνα το 48% θα προέκρινε την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού με μετατροπή του υπόλοιπου χώρου σε πάρκο, το 24% προτιμά την αξιοποίηση του χώρου ως μητροπολιτικού πάρκου χωρίς καμία βαριά κατασκευή, ενώ το 22% συμφωνεί με την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων από τον Δήμο Αθηναίων έργων, ήτοι του γηπέδου, του εμπορικού κέντρου και του δημαρχιακού μεγάρου.
Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινή αναστολή της κατασκευής του εμπορικού κέντρου κρίνεται από το 50% των ερωτηθέντων ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση, έναντι 31% όσων τη χαρακτηρίζουν λανθασμένη.
Γενικότερα, το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης εκτιμάται από το 57% των πολιτών ότι εξυπηρετεί περισσότερο οικονομικά συμφέροντα, από το 16% ότι εξυπηρετεί περισσότερο τις ανάγκες των πολιτών και από το 22% ότι εξυπηρετεί και τα δυο.
Το 70% υποστηρίζει ότι η κατασκευή του νέου γηπέδου πρέπει να επιβαρύνει οικονομικά τον Παναθηναϊκό.
Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, το 54% πιστεύει ότι το εν λόγω οικόπεδο πρέπει να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, ενώ το 38% συμφωνεί με την κατασκευή.



*από το http://www.athina984.gr/node/38662

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...