............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Έφθασαν οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά


Τα τρακτέρ στην Αθήνα

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 [ 08:16 ]
Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους δηλώνουν οι αγρότες που έφθασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Κρήτη με τρία πλοία. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και εισαγγελέας βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά για να τους εμποδίσουν.
Περισσότεροι από 1.000 αγρότες σκοπεύουν να μεταβούν με δεκάδες αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό, καθώς άνδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο λιμάνι.
Οι αγρότες πρότειναν να τους δοθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στην Πειραιώς, προκειμένου να μεταβούν στο υπουργείο με τα τρακτέρ ειρηνικά και συντεταγμένα, και δεσμεύθηκαν να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Οι αγρότες αρνούνται κατηγορηματικά να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πεζή.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι περιμένει τους αγρότες στο υπουργείο για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, ενώ σημείωσε ότι εάν δεν έρθουν εκείνοι θα μεταβεί ο ίδιος στο λιμάνι. Οι αγρότες απέρριψαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο λιμάνι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε απηυθύνει έκκληση στους αγρότες της Κρήτης να μη μεταβούν στην Αθήνα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, καθώς -όπως είπε- η παρουσία αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ στους δρόμους της πρωτεύουσας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης ζήτησε από τους Κρητικούς αγρότες να μη δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, να μη διαχωρίζουν τον αγώνα τους από τη στάση όλων των άλλων αγροτών της Ελλάδας και να μην δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην Αθήνα, της οποίας, όπως είπε, «οι καταστηματάρχες και οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης θα βρίσκεται από σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις για το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους αγρότες.
Οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν συμπεριληφθεί στο εν λόγω πακέτο ενίσχυσης - αποζημιώσεων.
Παραμένει το τελευταίο μπλόκο
Όσον αφορά στα μπλόκα, οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και το πρωί της Δευτέρας αποσύρουν τα τρακτέρ από το δρόμο.
Αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους αναμένεται να λάβουν την Τετάρτη οι αγρότες στον Προμαχώνα.
*από το www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...