............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Δημοσιεύματα του Τύπου μια μέρα μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο...


















ΠΑΣΟΚ
«Διαχρονική» προσφορά
«Προσφορά μεγάλη και διαχρονική», χαρακτήρισε την εξέγερση, κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της εξέγερσης ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Οπως είπε: «Ουσιαστικά είναι ένα μπόλιασμα κάθε νέας γενιάς με τις πολύτιμες αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της γνώσης. Οσο οι νέες γενιές θα εμφορούνται και εμπνέονται από τις πολύτιμες αξίες του Πολυτεχνείου, η Ελλάδα θα προοδεύει».








ΣΥΝ
«Για τη δημοκρατία και το περιβάλλον»
«Να διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του δημόσιου χώρου, την αξιοπρέπεια στην εργασία, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος», καλεί ο ΣΥΝ τους πολίτες με αφορμή την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Για το κόμμα της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Αριστεράς η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αφορμή «να διαδηλώσουμε την απαίτηση για τη διεύρυνση των κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απόκρουση των αυταρχικών αντιλήψεων, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Να ενισχύσουμε την αλλαγή του πολιτικού τοπίου που έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τους "μονοδρόμους" και τον δογματισμό της "ενιαίας σκέψης" και της "ελεύθερης αγοράς"».
Σύμφωνα με τον ΣΥΝ «όπως τότε έτσι και τώρα, η ανάγκη υπεράσπισης των αυτονοήτων χρειάζεται την ανάπτυξη αγώνων και την καταλυτική παρουσία του λαού, των εργαζόμενων και των νέων στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Ιδιαίτερα σήμερα που ο πλανήτης συνταράσσεται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αγωνιστούν με συλλογικό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...