............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Στον Γιώργο Κοίλιαρη το "Τελευταίο αντίο"...


ΑΠΕ: Από το Νεκροταφείο Ζωγράφου κηδεύτηκε σήμερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κοίλιαρης, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν.
Ο Γιώργος Κοίλιαρης είχε τραυματιστεί το πρωί της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου και διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.
Με πρωτοβουλία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της Διεθνούς Δύναμης, που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, διακομίστηκε αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπού Ντάμπι και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα.
Την λύπη του για την απώλεια του Γιώργου Κοίλιαρη εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση του με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του και προς τους οικείους του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Γ. Κοίλιαρης "στάθηκε συνεπής στις αξίες της ζωής και βρέθηκε σε πολλά μέρη της γης βοηθώντας αδύναμους και κατατρεγμένους με τις δημοσιογραφικές του αποστολές και μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικών αποστολών. Δημοσιογράφος ευγενής, δυναμικός, αγαπητός και άψογος συνάδελφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία του. Στη σύντομη ζωή του άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τον γνώρισαν". Επίσης, σημειώνει ότι ο Γ. Κοίλιαρης έπεσε στο βωμό του καθήκοντος υπηρετώντας με τη ζωή του την ενημέρωση και τον άνθρωπο.

Δήλωση του Ευ. Αντώναρου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε της εξής δήλωση:
"Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια.
Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του".

Δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Κοίλιαρη :
"Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Γι΄ αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Κοίλιαρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1955. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Νιουκάστλ της Βρετανίας, Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία και ξεκίνησε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Τα Νέα" τον Νοέμβριο του 1979. Συνέχισε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" όπου κάλυψε τα κρίσιμα γεγονότα της δραματικής αυτής περιόδου στον Λίβανο. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Ελ. Τύπος", "Πρώτη", "Βραδυνή", "Αλήθεια", "Νίκη" καθώς και στα ραδιόφωνα "Flash" και "Sky" και τέλος στην "ΕΤ-1" και την "ΕΤ-2"..
Διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εμπόλεμες επικίνδυνες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες, απεσταλμένος να καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στη ΝΕΤ. Στις 8 Οκτωβρίου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μεταφέρθηκε μέσω Αμπού Ντάμπι με C-130 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ατυχημάτων KAT, όπου δυστυχώς υπέκυψε χθες στα τραύματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...