............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Τουρκική πρόκληση με έρευνες στο Καστελόριζο


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ


Πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται επικίνδυνη πρόκληση των Τούρκων με έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο. Πολεμικά πλοία από την Ελλάδα και την Τουρκία έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που έχει μισθώσει η Άγκυρα ξεκίνησε από χθες το πρωί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα διεθνή ύδατα, 80 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, συνοδεία της τουρκικής φρεγάτας Gediz.
Γύρω στις 10 το πρωί χθες έσπευσε στην περιοχή από τη Ρόδο η ελληνική κανονιοφόρος Πολεμιστής, μόλις υπήρξε η πληροφορία περί των τουρκικών ερευνών. Ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου εξέπεμψε σήμα προς τον κυβερνήτη του νορβηγικού σκάφους Malene Ostervold (τουρκικών συμφερόντων) και τον προειδοποίησε ότι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι απαγορεύεται να κάνει έρευνες επ’ αυτής. Η ελληνική πλευρά από τις προηγούμενες μέρες είχε απορρίψει με ενέργειά της τουρκική αναγγελία για έρευνες στην περιοχή.


Πρόκληση από Τουρκία και Νορβηγία

Ο καπετάνιος του νορβηγικού σκάφους απάντησε στον Πολεμιστή ότι έλαβε το σήμα και ότι το κατανόησε. Ταυτόχρονα στην Αθήνα είχε σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Άμυνας.

'Εντονη διαμαρτυρία στη Νορβηγία

Το υπουργείο εξωτερικών κάλεσε αμέσως το Νορβηγό πρέσβη, του επέστησε την προσοχή για την παράνομη δραστηριότητα του νορβηγικού σκάφους και τον κάλεσε να συμμορφωθεί με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Το νορβηγικό σκάφος συνέχισε και αποχώρησε από την περιοχή και βγήκε εκτός υφαλοκρηπίδας μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, πάντα συνοδευόμενο από την τουρκική φρεγάτα.
Όμως, από σήμερα το πρωί το επικίνδυνο σκηνικό ξαναστήθηκε και πάλι από την πλευρά της Τουρκίας. Το ερευνητικό σκάφος Malene Ostervold συνοδευόμενο από τη φρεγάτα βρίσκεται στην περιοχή και ξανάρχισε έρευνες. Ο Πολεμιστής ειδοποίησε ξανά με την πρέπουσα διαδικασία, ωστόσο από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας Γιεντίζ προχωρά σε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο.

ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας (ldimakas@dolnet.gr)
* από την εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 15.11.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910 – 1989) «....σπίτια καμωμένα με στοργή από μάρμαρο, ξύλο, ασβέστη και κεραμίδια»

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ «Τα νεοκλασικά σπίτια δεν ήταν αριστουργήματα. Πριν απ'αυτά υπήρχαν ωραιότερα...