............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Σταμάτησαν οι έρευνες σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου



Σταμάτησαν οι έρευνες

Ενημερωτικό σήμα ότι σταμάτησε τις έρευνές του σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου έστειλε το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Μάλενε Όστερβολντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου.
Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι από χθες, 14 Νοεμβρίου, το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Malene Ostervold» εισήλθε στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα, νοτίως και ανατολικά του Καστελορίζου, προκειμένου να πραγματοποιήσει, εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, γεωφυσικές έρευνες τουρκικών συμφερόντων, συνοδευόμενο από την τουρκική φρεγάτα «Gediz».
«Δεδομένου ότι σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, μεγάλο τμήμα της περιοχής αυτής, περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει προβεί από χθες σε διαβήματα προς το Νορβηγό Πρέσβυ και τον Τούρκο Πρέσβυ στην Αθήνα, καθώς και στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, σε επίπεδο Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.
Όπως σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος «σήμερα το μεσημέρι, η Υπουργός των Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, επικοινώνησε, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας κ. Γιόνας Στέρε» καθώς και ότι «πέραν αυτών και κατόπιν σχετικών οδηγιών της κας Υπουργού, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Όσλο επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Νορβηγικού ερευνητικού σκάφους προκειμένου να της γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις».
Πριν από λίγο, καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος στην ανακοίνωσή του «το Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος με σχετικό σήμα του ενημέρωσε ότι σταματά τις ερευνητικές δραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή».
- Δήλωση Α. Λοβέρδου
Για μια ακόμα πράξη στο έργο της παράνομης συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή έρευνες από σκάφος τουρκικών συμφερόντων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
«Αυτή τη φορά, η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αφορά την ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεν είναι άσχετη με την κρίση που μαστίζει την ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ. Λοβέρδος εκτιμώντας ότι «δεν είναι τυχαίο πως η συγκεκριμένη παρανομία της Τουρκίας προσέλαβε τη μορφή της επίμονης άρνησης προς συμμόρφωση και των επικίνδυνων παιχνιδιών τακτικής». Επέκρινε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «προσπάθησε να λειτουργήσει εν κρυπτώ, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν γεγονότα, που ανατρέπουν την πολιτική εφησυχασμού, κατευνασμού και αναβλητικότητας που χαρακτηρίζει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία».
Υποστήριξε επίσης ότι η υπουργός Εξωτερικών «βλέπει διαρκώς βελτίωση των σχέσεων, όταν η Τουρκία κλιμακώνει την επικίνδυνη συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...