............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Έκδοση-απομίμηση των New York Times ανήγγειλε τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ




Reuters Νέα Yόρκη
Ο πόλεμος στο Ιράκ έληξε, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της προδοσίας και -εύλογα- στα γραφεία της εφημερίδας New York Times επικρατεί δημοσιογραφικός «πυρετός». Πρόκειται για αληθινή είδηση, μια καλοστημένη φάρσα ή πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας;
Τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα της έκδοσης-απομίμησης των Times, που κυκλοφορεί και στο Διαδίκτυο, διανεμήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στους Νεοϋορκέζους, γεμάτα από κραυγαλέους τίτλους, που για πολλούς ήταν πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.Δωρεάν αντίτυπα της 14σέλιδης εφημερίδας, η οποία είχε ακριβώς την ίδια εμφάνιση με την πραγματική, μοιράστηκαν σε κεντρικούς σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου σε ολόκληρη την πόλη.Πολλοί Νεοϋορκέζοι δεν πρόσεξαν ότι η έκδοση έφερε ημερομηνία 4 Ιουλίου του 2009, δηλαδή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Στη διάρκεια της ημέρας έγινε γνωστό ότι πρόκειται για φάρσα, που φέρει την «υπογραφή» μιας οργάνωσης που αποκαλείται Yes Men.Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:
«Σε μια περίπλοκη επιχείρηση, που διήρκεσε έξι μήνες, 1,2 εκατομμύρια φύλλα τυπώθηκαν σε έξι διαφορετικά τυπογραφεία και διανεμήθηκαν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες, όπου χιλιάδες εθελοντές προσφέρθηκαν να τα μοιράσουν».

Το έντυπο περιελάμβανε όλες τις καθιερωμένες ενότητες: διεθνή, οικονομικές ειδήσεις, άρθρα, εσωτερικές ειδήσεις, ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη και διορθώσεις. Υπήρχαν πολλές διαφημίσεις αλλά και μια ανακοίνωση για ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη.«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο Ομπάμα και όλοι οι άλλοι Δημοκρατικοί θα κάνουν αυτό για το οποίο τους ψηφίσαμε. Μετά από οκτώ ή ίσως 28 κολασμένα χρόνια έχουμε ανάγκη να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τον Παράδεισο» έγραψε σε δελτίο Τύπου η Μπέρτα Σάτνερ, μια από τις συντάκτριες της εφημερίδας.
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκτός της Νεας Υόρκης, η απομίμηση της εφημερίδας κυκλοφόρησε και στο Λός Αντελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον. Χρηματοδοτήθηκε από δημοσιογράφους και διανοούμενους με στόχο να «μπει ο πήχης» για τον νέο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Οι πραγματικοί New York Times χαρακτήρισαν την έκδοση αυτή «επιτηδευμένη φάρσα» και σχολίασαν με χιούμορ πως «δυστυχώς, η εφημερίδα δεν διανέμεται δωρεάν ούτε τελείωσε ο πόλεμος στο Ιράκ».
Στη συνέχεια παρουσιάζουν αναλυτικά τα περιεχόμενα της, δηλώσεις δημοσιογράφων και συγγραφέων καθώς και την ανακοίνωση των Yes Men, σύμφωνα με την οποία η κίνηση προετοιμαζόταν εδώ και έξη μήνες και πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών που έκαναν δυνατή την διανομή της στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ.
* από το Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...