............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Πόλεμος για 1.684 υπαλλήλους-«φαντάσματα» στο Δήμο Αθηναίων

Υπάλληλοι του ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84 διαμαρτύρονται έξω από το Δημαρχείο Αθηνών για την απόφαση μετατροπής του δημοτικού ραδιοσταθμού σε ανώνυμη εταιρεία


Η αντιπολίτευση στον Δήμο κάνει λόγο για «πρωτοφανή αριθμό προσλήψεων»

Εργαζομένους-«φαντάσματα», όχι έναν ούτε δύο αλλά 1.684(!) άτομα, αναζητεί η αντιπολίτευση στον Δήμο Αθηναίων πίσω από τους επίσημους αριθμούς και τα στοιχεία των υπηρεσιών στην Κοτζιά, εγείροντας ερωτήματα που αγγίζουν ως και τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2007. Την υπόθεση ανακινεί πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο η παράταξη «Η Αθήνα ΑλλάΖΕΙ», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Κ. Σκανδαλίδης (ΠαΣοΚ), με επιστολή που φέρει την υπογραφή του κ. Π. Μπέη, δημοτικού συμβούλου αλλά και αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

«Πανελλήνιο ρεκόρ»
Ο κ. Μπέης απευθύνεται προσωπικά στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη ρωτώντας τον αν έχει προσλάβει στον δήμο 1.684 άτομα, «πρωτοφανή αριθμό προσλήψεων», σε επίπεδο «πανελληνίου ρεκόρ», σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών. Η απορία του πηγάζει από το χάσμα ανάμεσα στην απογραφή του Δήμου Αθηναίων τον Απρίλιο του 2007 - λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τη δημαρχία ο κ. Κακλαμάνης - και στην καθιερωμένη έκθεση ορκωτών λογιστών τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.
Τα στοιχεία της απογραφής φέρουν την επισήμως καταγεγραμμένη δύναμη του προσωπικού όλων των κατηγοριών στον Δήμο Αθηναίων σε 7.308 άτομα, οι ορκωτοί λογιστές έχουν ωστόσο άλλη γνώμη μετρώντας 8.992 υπαλλήλους ως μέσο αριθμό του προσωπικού, επίσης όλων των κατηγοριών.
«Κατά τη διάρκεια του 2007, πρώτου έτους της δημαρχιακής σας θητείας, προσλάβατε τουλάχιστον 1.684 άτομα στις υπηρεσίες του δήμου, δηλαδή αυξήσατε 23% το προσωπικό του» τονίζει ο κ. Μπέης, παραπέμποντας στον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, οπότε «κατά διαβολική σύμπτωση είχαμε και βουλευτικές εκλογές».
«Υπάρχει το ενδεχόμενο οι αθηναίοι φορολογούμενοι να σκεφθούν ότι οι προσλήψεις εξυπηρέτησαν κομματικές και όχι δημοτικές αναγκαιότητες» καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος, για να επανέλθει με δεύτερη επιστολή - μόλις τον Οκτώβριο - και νέα ερωτήματα. «Υπάρχει η έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών; Υπάρχει η έγκριση του επιτρόπου (σ.σ.: του Ελεγκτικού Συνεδρίου) για τη δαπάνη της μισθοδοσίας τόσων υπαλλήλων; Πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν; Μήπως λειτούργησαν ως εθελοντές;».
Η αντίδραση - στην πρώτη επιστολή - του δημάρχου ήταν οργίλη, με ψήγματα ειρωνείας προς τον κ. Μπέη. Χαρακτηρίζοντας «συγκινητική» την ευαισθησία του για τη διασφάλιση της νομιμότητας, ο κ. Κακλαμάνης απορεί πώς ένας έμπειρος πολιτικός με μακρά θητεία στη λειτουργία του δήμου (σ.σ.: ο κ. Μπέης εκλέγεται σχεδόν επί 20ετία στην Κοτζιά) δεν γνωρίζει ότι όλες οι δαπάνες, ειδικά δε για τη μισθοδοσία, ελέγχονται αυστηρά από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τον καλεί δε να αποκαλύψει στο δημοτικό συμβούλιο την πηγή των πληροφοριών του.
«Για να εγκριθεί η δαπάνη για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο με σύμβαση έργου απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, το Γενικό Λογιστήριο και την περιφέρεια Αττικής» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων. «Πώς είναι δυνατόν όλοι οι παραπάνω να έχουν συνομολογήσει σε μια πρωτοφανή διαδικασία;».
Στην αντεπίθεση ο κ. Μπέης τον κατηγορεί ότι, παρά το τρισέλιδο περιεχόμενο της επιστολής του, δεν απαντά σε κανένα από τα σχετικά ερωτήματα. Εξηγεί μάλιστα ότι τα στοιχεία που παραθέτει δεν αφορούν την επίμαχη διαφορά.
* «Συγγνώμη, λάθος»
Ενώπιον του... αδιεξόδου «Το Βήμα» επικοινώνησε με τη δημοτική αρχή, η οποία απέδωσε τελικά το ζήτημα σε λάθος των ορκωτών λογιστών κάνοντας λόγο για νέα, ορθή εκδοχή της έκθεσης.
«Αν διάβαζε προσεκτικά ο κ. Μπέης την έκθεση των ορκωτών λογιστών στο σημείο που αναφέρει τον αριθμό του προσωπικού, θα διαπίστωνε το προφανές λάθος: έχουν αθροισθεί σύνολα και υποσύνολα μαζί» τονίζει η παράταξη Κακλαμάνη.


*από "Το ΒΗΜΑ"09/11/2008 της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...