............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Επτά Αυστριακοί δείχνουν την αλληλεγγύη τους

«Στηρίζουμε Ελλάδα» με κονβόι τρακτέρ




Επτά Αυστριακοί και ένας Ελληνας «στηρίζουν Ελλάδα», όπως λένε στα «ΝΕΑ», και έρχονται στη χώρα μας «ακόμη και με τρακτέρ», όπως δηλώνει το σλόγκαν της ιδιότυπης διαφημιστικής καμπάνιας που έχουν ξεκινήσει.
Την Πρωτομαγιά το κονβόι των τεσσάρων τρακτέρ αναχώρησε από το Πόισντορφ, ένα χωριό στα σύνορα με την Τσεχία. Για τους ταξιδιώτες αυτούς, που είναι μέλη ενός κλαμπ τρακτέρ, η Ελλάδα δεν ήταν άγνωστος προορισμός, αφού οι περισσότεροι έχουν έρθει αρκετές φορές για τουρισμό. Ωστόσο, πρώτη φορά χρησιμοποίησαν ένα τόσο πρωτότυπο μεταφορικό μέσο.
Το πρόγραμμά τους είναι βαρύ. Τα χιλιόμετρα που θα διανύσουν συνολικά, μέχρι δηλαδή να επιστρέψουν στο Πόισντορφ, ανέρχονται στα 4.950. «Μαζί φυσικά με τα μίλια του φέρι», όπως επισημαίνει γελώντας ο Ελληνας της παρέας, μόνιμος κάτοικος Βιέννης εδώ και 50 χρόνια, κ. Νίκος Μυλωνάκος. Διέσχισαν την Ιταλία μέχρι την Αγκώνα και το πρωί της Δευτέρας πάτησαν το πόδι τους στην Πάτρα. «Η διαδρομή ήταν μαγευτική και οι ελληνες οδηγοί εξαιρετικά φιλικοί μαζί μας. Αν μπαίναμε στη Βιέννη με τα τρακτέρ όλοι θα μας φώναζαν. Οι Ελληνες είναι τόσο ευγενικοί, στο Αιγάλεω μάς έδιναν φρούτα και νερό» λέει με ενθουσιασμό ο κ. Εντουιν Χάνακ, που εργάζεται στη δημαρχία του Πόισντορφ.


                             Παρέλαση στην Αθήνα
Χθες «παρήλασαν» σε κεντρικές αθηναϊκές λεωφόρους, με τη συνοδεία ανδρών της δημοτικής αστυνομίας, προκαλώντας έκπληξη στους διερχόμενους οδηγούς. Φωτογραφήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στον «Διόνυσο» με φόντο την Ακρόπολη. Σήμερα αναχώρησαν για τα Μετέωρα. Επόμενοι σταθμοί του οδοιπορικού τους ο Ολυμπος, η Βεργίνα, η Ουρανούπολη, το Αγιον Ορος και οι Σέρρες. Εχουν τη στήριξη του γραφείου του ΕΟΤ στη Βιέννη αλλά χρηματοδοτούν το ταξίδι τους μόνοι τους.
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι μεταξύ αστείου και σοβαρού σε ένα γλέντι του 2007. Από τότε οργάνωναν αυτό το ταξίδι. Οπως σημειώνουν, ο λόγος ήταν ένας, ότι όλοι τους είναι λάτρεις της Ελλάδας. Ο τόπος καταγωγής τους φημίζεται στην Αυστρία για τους αμπελώνες του και παράγει, όπως δηλώνουν, το καλύτερο λευκό κρασί της χώρας. Το κλαμπ τους λοιπόν είχε οργανώσει, πάλι με αφορμή μια «έμπνευση» της στιγμής, ένα παρόμοιο ταξίδι προς την Αγία Πετρούπολη το 2004, μιας και όπως αναφέρουν με περηφάνια στα 1814 οι προπάπποι τους προμήθευαν τους τσάρους της Ρωσίας με κρασιά. Σκέφτηκαν λοιπόν να επαναλάβουν το εγχείρημα, με προορισμό την Ελλάδα αυτήν τη φορά. Επειδή αγαπούν πολύ, όπως τονίζουν, τους ανθρώπους, τον ήλιο και τη θάλασσά της.

                            Ευκαιρία διαφήμισης
Η οικονομική κρίση και η συγκυρία προσέδωσαν όμως στο ταξίδι τους έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα απασχολεί τον διεθνή Τύπο, ο οποίος δεν την αντιμετώπισε πάντα θετικά αυτήν την περίοδο. Ετσι, η παρέα των Αυστριακών, με την παρότρυνση φυσικά του έλληνα φίλου τους, αποφάσισε να μετατρέψει την εκδρομή αυτή σε μια ευκαιρία διαφήμισης του αγαπημένου τους προορισμού. Με μια φωνή τονίζουν πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια οικογένεια»,αυτό πιστεύουν στην πατρίδα τους- «έπρεπε λοιπόν να βοηθήσει από την αρχή την Ελλάδα». «Γιατί έτσι λειτουργούν οι οικογένειες», όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κλαμπ κ. Μάνφρεντ Πάρις. Είναι όλοι τους απλοί άνθρωποι. Ο Γιόζεφ Σπάτσεκ είναι υδραυλικός, ο Οσκαρ Ζόλαν μηχανικός αυτοκινήτων, ο Χέλμουτ Σέιντλ καθηγητής Μαθηματικών και ζωγραφικής.
Ελπίζουν όταν επιστρέψουν στο Πόισντορφ να διηγηθούν την ιστορία του οδοιπορικού τους και έτσι να βοηθήσουν την Ελλάδα.

*ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καρολίνα Παπακώστα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ"
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4574410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...