............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

"Ένας προϋπολογισμός που δεν μειώνει τη φτώχεια, αλλά αυξάνει τους φτωχούς"





ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 10 ΕΚ. ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:


ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

1. Τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα υιοθέτησαν, χθες στη Μαδρίτη, μανιφέστο για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στο μανιφέστο, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεσμεύονται για ένα νέο Σύμφωνο Απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δημιουργήσει δέκα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δέκα-δώδεκα χρόνια, με επένδυση στην «πράσινη ανάπτυξη» και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
2. Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι «η ατζέντα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μία και μόνη τώρα για εμάς, τους σοσιαλιστές. Στόχος μας να δώσουμε δύναμη στους πολίτες μας. Γιατί βάζουμε τους πολίτες σε πρώτη θέση. Εάν δεν ενισχύσουμε τους πολίτες μας, θα αναζητήσουν δύναμη αλλού, και αυτό είναι που θα εκμεταλλευτεί η δεξιά, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, ανασφάλειας και προσφέροντας λαϊκίστικες και ρατσιστικές λύσεις, που καπηλεύονται το φόβο. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους πολίτες μας, να τους δώσουμε δύναμη».


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2009:
Η ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

1. Στο σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η σημερινή κυβέρνηση αποτυπώνονται οι λαθεμένες επιλογές και τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Είναι ο καθρέφτης της κυβερνητικής ανεπάρκειας και των αντιλαϊκών επιλογών. Είναι η απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας να διαχειριστεί και να σχεδιάσει το σήμερα και το αύριο των πολιτών του τόπου…
Το δημόσιο χρέος αυξάνεται, το έλλειμμα του προϋπολογισμού παρά τις λογιστικές αλχημείες της Κυβέρνησης έφτασε το 3,5% του ΑΕΠ το 2007.
Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ επιβραδύνεται.
Η δημοσιονομική διαχείριση αποδείχθηκε αναξιόπιστη και αναποτελεσματική.
Η φορολογική πολιτική καταδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της ΝΔ.
2. Είναι ένας προϋπολογισμός ανευθυνότητας και αδικίας. Υποβαθμίζει τις δημόσιες δαπάνες. Αντί να προστατεύει την ελληνική οικονομία, αντίθετα πολλαπλασιάζει τις αρνητικές επιπτώσεις από τη χρηματοπιστωτική κρίση όταν θα έρθει. Αντί να αποτυπώνεται ως βασική προτεραιότητα η χρηματοδότηση των ευαίσθητων τομέων της απασχόλησης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας, της παιδείας, πλήττεται βάναυσα το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, το εισόδημα του αγρότη, πλήττεται βάναυσα η μικρομεσαία επιχείρηση.
3. Είναι προϋπολογισμός άνισος και άδικος. Επιβάλλει, χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, πάνω από επτά δις επιπλέον φόρους. Θα επιδεινώσει τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Αν συγκρίνουμε την αύξηση της φορολογίας, περισσότερα πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τους κεφαλαιούχους. Αν συγκρίνουμε τις φοροαπαλλαγές των φορολογούμενων πολύ μεγαλύτερες είναι εκείνες για τους κεφαλαιούχους, πολύ λιγότερες είναι εκείνες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
4. Ο προϋπολογισμός του 2009 δεν είναι προϋπολογισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά είναι προϋπολογισμός εμβάθυνσης της κρίσης. Ένας προϋπολογισμός που δεν μειώνει τη φτώχεια, αλλά αυξάνει τους φτωχούς.
5. Ο προϋπολογισμός, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία είναι στην πραγματικότητα ένας προϋπολογισμός κάλπικος. Τα στοιχεία του είναι παραποιημένα. Όπως ήταν παραποιημένα και τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2008. Οι εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη, για την ανεργία, για τον πληθωρισμό, για τους μισθούς, την φορολογία, τα έσοδα, τις δαπάνες, το έλλειμμα, το χρέος και γενικά την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι στον αέρα. Και σε κάθε περίπτωση είναι εκτός της πραγματικότητας που ζουν οι πολίτες. Γι’ αυτό και τον καταψηφίσουμε.
6. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει:
Πρώτον, την ριζική διαφοροποίηση του προϋπολογισμού, την αντικατάστασή του μ’ έναν διαφορετικό προϋπολογισμό, με άλλες προτεραιότητες: την ενΙσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων και της μέσης ελληνικής οικογένειας, την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, τη στήριξη της υγεΙας, της παιδείας, του κοινωνικού κράτους. .
Δεύτερον, την άμεση σύνταξη ενός νέου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο, που ενσωματώνει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τρίτον, την ενσωμάτωση σε αυτό το πρόγραμμα σταθερότητας των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, προτάσεις οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή και την οικονομική κατάσταση των ασθενέστερων, αλλά βοηθούν και την ανάπτυξη, βοηθούν και τη μικρή και μεσαία επιχείρηση.

ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ
ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
1. Είχε τάξει στους αγρότες, ο κ. Καραμανλής, ότι θα πήγαινε ο ίδιος στις Βρυξέλλες, στα συμβούλια των υπουργών Γεωργίας για να δώσει μάχη για τα συμφέροντα τους. Δεν το έκανε ποτέ. Προτίμησε μία «αιφνιδιαστική» -με κάμερες που τον περίμεναν- επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να επαναλάβει…μια από τα ίδια. Για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα που ζουν οι αγρότες.
2. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση. Η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στο έλεος των καρτέλ που κυριαρχούν στην αγορά. Το εισόδημά τους μειώνεται. Τα δημητριακά παραμένουν αδιάθετα στις αποθήκες. Οι τιμές βασικών προϊόντων όπως το καλαμπόκι, το βαμβάκι και το λάδι είναι πολύ χαμηλές.
3. Τα προβλήματα ολοκλήρωσης του Γ’ Κ Π Σ είναι πολύ μεγάλα. Χιλιάδες αγρότες περιμένουν τις πληρωμές δαπανών για τα σχέδια βελτίωσης, τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Λόγω των καθυστερήσεων στην πληρωμή των σχεδίων βελτίωσης οι κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων οδηγούνται στη χρεοκοπία.
4. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Δεν έχουν προκηρυχθεί πολύ χρήσιμα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τους νέους αγρότες και την πρόωρη συνταξιοδότηση.
5. Η δήλωση ότι δήθεν ο ΕΛ.ΓΑ. καταβάλλει τις αποζημιώσεις σε τρεις μήνες από τη συγκομιδή των προϊόντων είναι ένα μεγάλο παραμύθι που η συνεχής επανάληψή του προκαλεί οργή στους αγρότες. Μεγάλο παραμύθι επίσης είναι η δήλωση ότι εξασφαλίστηκαν οι πόροι για τους καπνοπαραγωγούς μέχρι το 2013. Η αλήθεια είναι ότι η παραγωγή του καπνού και των ζαχαρότευτλων συρρικνώθηκε ύστερα από την άστοχη και αποτυχημένη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
6. Οι αγρότες έχουν ανάγκη από άμεσα δραστικά μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής και στήριξης του εισοδήματός τους για να βγουν από την κρίση. Ξέρουν όμως ότι η ΝΔ δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει τέτοια μέτρα. Γι’ αυτό γυρίζουν την πλάτη τους στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Το ΠΑΣΟΚ, τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιήσει διευρυμένη κοινωνική διαβούλευση με τους αγρότες για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος του για τον αγροτικό κόσμο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ:
ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…

Χθες, μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, τα χαλκεία της Ρηγίλλης έφτασαν στο σημείο με non paper να διαστρεβλώσουν την κατάθεση μάρτυρα στην Εξεταστική, προκειμένου να ισχυριστούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνώριζε για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και δεν έκανε τίποτα…Σε λίγο θα ισχυριστούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φταίει για το σκάνδαλο, επειδή δεν σταμάτησε την παραίτηση του δημοσίου από τη δίκη υπέρ της Μονής και δεν εμπόδισε τις αμαρτωλές ανταλλαγές ακινήτων. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στην αθλιότητα. Οι πολίτες απαιτούν την αλήθεια και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι του 2007 με αλλεπάλληλες ερωτήσεις των βουλευτών του (βλ. για παράδειγμα: [1] http://www.pasok.gr/portal/gr/0/49518/7/7/1/showdoc.html) ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το αλισβερίσι των ανταλλαγών. Όσες προβοκάτσιες κι αν σοφιστούν κάποιοι «εγκέφαλοι» της Ν.Δ., όσους συμψηφισμούς κι αν επιχειρήσουν, η αλήθεια θα λάμψει.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ



ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ MAYO
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία ΜΑΥΟ συνέχισε να χρησιμοποιείται ως όχημα για να καταλήξουν χρήματα στη Νέα Δημοκρατία. Η σχέση της MAYO με τη Ν.Δ. έχει αποδειχθεί και, μετά από τη σχετική εισαγγελική διερεύνηση, αυτό που γνωρίζουμε είναι μια σειρά πραγμάτων:
Πρώτον, ότι υπάρχει μία Λιβεριανή off shore που λέγεται MAYO, η οποία έχει μια διαχρονική σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.
Δεύτερον, ότι υπήρξε απ’ αυτή την εταιρεία, σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μία συνεχής ροή χρημάτων στον τροφοδοτικό λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας σε ελληνική Τράπεζα και, το 1989, αυτή η ροή χρήματος έφτανε τα περίπου 2,5 εκ. δολάρια.
Αυτά είναι γνωστά. Αυτό που ακόμα δεν είναι γνωστό είναι η πλήρης εικόνα, σε σχέση με τους λογαριασμούς της MAYO. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ ζητάει να ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί. Να προχωρήσουμε δηλαδή πέρα από την πρώτη φάση της δικαστικής διερεύνησης για να έχουν οι πολίτες μία πλήρη εικόνα. Όλα στο φως. Για όλους. Καμία συγκάλυψη.

* Σχολιασμός της Επικαιρότητας: http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...