............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Αλ. Τσίπρας: "Το αστικό περιβάλλον της Αθήνας, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτερεύει δραματικά"



ΑΠΕ: "Διαχρονικό σκάνδαλο του συστήματος, όπου δυστυχώς εμπλέκονται και οι δύο κυβερνησεις", χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου με βάση τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι ευθύνες έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, με πολλαπλάσιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό, πέρα από τον εντοπισμό των ευθυνών, η Εξεταστική Επιτροπή να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια σκάνδαλα.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ακόμη, με αφορμή τη συνεδρίαση του ECOFIN, ότι η διατήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, όσο και της Συνθήκης της Λισσαβόνας, όχι μόνο δεν ειναι σωσίβιο απέναντι στη θύελλα της διεθνούς ύφεσης, αλλά είναι μια πέτρα που οδηγεί στο βυθό.
Γι αυτό, τόνισε, είναι αναγκαίο να υπάρξουν προωθημένα μέτρα, τα οποία θα τονώσουν και θα αναζωπυρώσουν την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, μειώνοντας τις συνέπειες της ύφεσης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο να δώσει λύση στο θέμα των 15 μεταναστών στα Χανιά, οι οποίοι κάνουν απεργία πείνας εδώ και 20 μέρες. Όπως είπε ο κ.Αλαβάνος, εξι από αυτούς, ήδη έχουν διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αυτό που ζητούν είναι η απλοποίηση των προϋποθέσεων για την απόκτηση άδειας παραμονής. Ζητάμε, κατέληξε, από τον Υπουργό, να δώσει, έστω για ανθρωπιστικούς λόγους, άμεσα λύση στο πρόβλημα των 15 μεταναστών, απεργών πείνας.
Τέλος, όσον αφορά, ειδικά, το φορολογικό θέμα, ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε τη σταθερή θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για διαφοροποίηση των συντελεστών φόρου προστιθέμενης αξίας, με τη μείωσή τους σε είδη πρώτης ανάγκης, σε υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχέση με την ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και με δραστηριότητες έντασης εργασίας και αντίθετα την αύξησή τους στα είδη πολυτελείας.
Ο Αλ. Τσίπρας για το περιβάλλον
Μιλώντας σε εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη "χαμένη ευκαιρία" της Αθήνας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε το αστικό περιβάλλον να γίνει βιώσιμο. "Το αστικό περιβάλλον της Αθήνας, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε όπως μας υπόσχονταν τότε, αλλά η κατάσταση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη χειροτερεύει δραματικά και τεράστιες πιέσεις ασκούνται σε όσα σημαντικά περιβαλλοντικά αποθέματα έχουν απομείνει, στους δημόσιους ελεύθερους χώρους της πόλης", τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Επίσης, στάθηκε στα κινήματα που έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι "παράλληλα με τις αρνητικές εξελίξεις στα θέματα της πόλης, την κυριαρχία των μεγάλων συμφερόντων πάνω στις αποφάσεις που λαμβάνονται, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια την δυναμική εμφάνιση κινημάτων πολιτών, οικολογικών κινήσεων και μαχητικών αυτοδιοικητικών σχημάτων που προβάλλουν αντιστάσεις και εναλλακτικές προτάσεις.
Τέλος, ζήτησε να "εκπονηθεί στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση και διεύρυνση του πρασίνου στην Αττική. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα δημόσιο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται πόροι για την απαλλοτρίωση αδόμητων εκτάσεων πόλη προκειμένου να μετατραπούν σε πάρκα, χώρους πρασίνου, ήπιας αναψυχής και ήπιας ερασιτεχνικής άθλησης. "Να τεθούν σε εφαρμογή οι απαραίτητοι διοικητικοί και θεσμικοί μηχανισμοί διαχείρισης του πρασίνου, σε μητροπολιτικό και τοπικό επίπεδο. Το σημερινό ιδιοκτησιακό και διοικητικό χάος στη διαχείριση των δημόσιων ελεύθερων χώρων προκαλεί μια ασύμβατη για ευρωπαϊκή χώρα δυσλειτουργία που ευνοεί την αποσπασματική και περιπτωσιολογική αντιμετώπιση και την αυθαιρεσία", κατέληξε κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...