............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Το ύστατο «χαίρε» Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Ιταλό τενόρο Λουτσιάνο Παβαρότι




08/09/07 16:56

Μοντένα: Υπό τους ήχους του Αβε Μαρία του Βέρντι έγινε η κηδεία του Λουτσιάνο Παβαρότι, ενώ χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από τον καθεδρικό της Μοντένα το Σάββατο για να πουν το ύστατο χαίρε στον Ιταλό τενόρο.
Στην κηδεία παρέστη η οικογένειά του, αξιωματούχοι, φίλοι και δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο.
Στην γενέτειρα του Παβαρότι βρίσκονται επίσης ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Ρομάνο Πρόντι, οι υπουργοί Πολιτισμού Φρανσέσκο Ρουτέλι και Αμυνας Αρτούρο Παρίζι, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Ιρλανδός τραγουδιστής Μπόνο.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι, καθώς και παίκτες της Γιουβέντους, της αγαπημένης ομάδας του Παβαρότι.
Σε συλληπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ', το οποίο διαβάστηκε στην αρχή της τελετής, ανέφερε ότι ο Παβαρότι «είχε τιμήσει το θεϊκό δώρο της μουσικής μέσα από το εκπληκτικό ερμηνευτικό του ταλέντο».
Η εκκλησία ήταν στολισμένη με τα αγαπημένα άνθη του Παβαρότι, τα ηλιοτρόπια. Στην τελετή βρισκόταν η σύζυγος και οι κόρες του, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα της τετράχρονης κόρης του.
Ο φλαουτίστας Αντρέα Γκριμινέλι έπαιξε τον «Χορό των Ευλογημένων Πνευμάτων» από την όπερα του Γκλουκ «Ορφέας και Ευρυδίκη» και ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι τραγούδησε το «Ave Verum Corpus» του Μότσαρτ.
Εντός του καθεδρικού ναού βρίσκονταν περίπου 800 άτομα, αλλά δεκάδες χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την κηδεία από μία τεράστια οθόνη που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Μοντένα.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές από το βράδυ της Πέμπτης όταν η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σχεδόν 100.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής, μεταξύ τους ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Η άρια «Nessun Dorma» πρόκειται να ακουστεί πριν από τους αγώνες των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων της Ιταλίας και της Αγγλίας για το Euro 2008 που θα διεξαχθούν το Σάββατο, ως έκφραση τιμής προς τον τενόρο.
Στις μεγάλες όπερες του κόσμου, στη σκηνή των οποίων ο Παβαρότι πρωταγωνίστησε στη διάρκεια της 45χρονης καριέρας του, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο Παβαρότι, γνωστός και ως «βασιλιάς των ψηλών ντο», πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε ηλικία 71 ετών μετά τη μάχη του με τον καρκίνο στο πάγκρεας για περισσότερο από έναν χρόνο.

με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=830119&lngDtrID=253

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...