............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Τα μέτρα για τα αυτοκίνητα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πλήττουν τους φτωχούς.

Του ΑΛΕΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ
Άθλιοι φτωχοί ρυπαντές

Καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος. Η οικολογία είναι υγιεινή, αλλά κοστίζει. Το ερώτημα είναι ποιος θα την πληρώσει. Τα μέτρα για τα αυτοκίνητα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πλήττουν τους φτωχούς. Στις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή στο ένα τέταρτο σχεδόν του πληθυσμού, υπάρχει συνήθως μια σύνταξη, ένα επίδομα ανεργίας, μια ευκαιριακή απασχόληση.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς δεν ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια. Ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές και διαθέτουν ένα παλιό αυτοκίνητο, ένα σαραβαλάκι. Από τους ανθρώπους αυτούς ο Σουφλιάς ζητά αμέσως, εντός τριμήνου, να καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο από εκατό έως διακόσια ευρώ. Εφεξής τους επιβάλλεται πρόστιμο για την αρνητική συμβολή τους στην αναβάθμιση της ωραίας ελληνικής ατμόσφαιρας.
Σε λίγο θα τους ζητήσουμε να σταματήσουν να αναπνέουν, για να μη μας βρωμίζουν με τα χνώτα τους. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της δημοσιονομικής καταστροφής κοιτάζει να αρπάξει στο άψε-σβήσε μερικά εκατομμύρια ευρώ, με πρόσχημα το περιβάλλον. Αλλιώς θα άφηνε τους φτωχούς να πάρουν μια ανάσα, εφαρμόζοντας τις ποινές της για τους ρυπαντές πρώτα στους έχοντες.
Στο μεταξύ, θα καταργούσε τα τέλη ταξινόμησης για τα καινούργια φτηνά αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού, με χαμηλή κατανάλωση και σχετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων. Διότι, με μόλις δύο εξαιρέσεις- και αυτές απρόσιτες στα χαμηλά εισοδήματα- τα υβριδικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι πανάκριβα. Υπάρχει μια πλειάδα πολυτελών υβριδικών, από πενήντα χιλιάδες ευρώ και πάνω. Η αυτοκίνηση με οικολογική ορθότητα παραμένει προνόμιο των φραγκάτων. Μια κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση θα δημιουργούσε κίνητρα για την αγορά πιο φιλικών προς το περιβάλλον φτηνών οχημάτων, χωρίς να χαρατσώνει εκείνους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να προσαρμοστούν εν μια νυκτί στις απαιτήσεις των πράσινων πόλεων.
Προηγουμένως θα είχε εφαρμόσει αντιρρυπαντικά μέτρα στη βιομηχανία αρχίζοντας από τον εαυτό της, στην παραγωγή ενέργειας. Όπως έγιναν τα πράγματα, οι φτωχοί θα έχουν προκαταβάλει στο κράτος το όφελος που θα έχουν από την απόσυρση του σαράβαλου, αν και όταν μπορέσουν να την πραγματοποιήσουν. Αλλιώς, ας πάρουν ποδήλατο, που είναι και το πιο οικολογικό μέσο.
*ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...