............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Π.Τατούλης: H χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας 20ετίας...




«Βαρίδι ο Κ. Καραμανλής»

Σκληρή επίθεση Π.Τατούλη κατά του πρωθυπουργού

Δριμύτερος επανήλθε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης. Σε συνέντευξή του επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αποτελεί «βαρίδι για την ΝΔ» και πως «η σκιά της Siemens τον έχει αγγίξει». Ακόμη, έκανε λόγο για τη χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας 20ετίας και χαρακτήρισε τον «γαλάζιο» ηγετικό πυρήνα του κόμματος «απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση».
Ο Πέτρος Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", κατά την οποία δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, ωστόσο δεν αποκάλυψε με ποιο κόμμα.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για το μήνυμα των ευρωεκλογών, σημείωσε: «Κατ' αρχήν δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κανείς στην κορυφή της ηγεσίας αυτής της παράταξης που να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα. [...] Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -και αναφέρομαι στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του- δεν ξέρει ούτε τι είναι αυτή η παράταξη, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε ποιες αρχές εκπροσωπεί. Είμαι βέβαιος ότι δεν την ενδιαφέρει καν αν θα χάσει τις εκλογές, αν θα συρρικνώσει δραματικά αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ή αν τον διαλύσει.
»Το μόνο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι να μείνει στο θώκο του, προκειμένου να υπηρετήσει την ιδιοτέλεια του ιδίου και της παρέας του. Δεν υπήρξε ποτέ κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή σταθερή πολιτική. Υπήρξαν, απλώς, πρόσωπα που επένδυσαν (και αυτό κάνουν και σήμερα) στην εικόνα, προκειμένου να νέμονται όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία και την ευπορία που προσφέρει».
Η κριτική του Π.Τατούλη προς τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του κόμματος γίνεται με σκληρές εκφράσεις. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημειώνει: «Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία -και μιλώ πάντοτε για τον ηγετικό της πυρήνα- αποτελεί μια στέγη στελεχών, ανεπάγγελτων επιτηδείων και απαίδευτων ιδιωτών, με ανύπαρκτη την όποια κοινωνική συνείδηση, που ανέχονται ο ένας την παρουσία του άλλου στη βάση ενός σιωπηρού ή και ρητού συμβολαίου: εξουσία και πλουτισμός.
»Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής μάλιστα είναι σήμερα το σημαντικότερο βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης. Την έχει ιδιοποιηθεί απόλυτα και την οδηγεί είτε ένεκα ανικανότητας είτε ένεκα διαφθοράς στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση.
Ακόμη, τόνισε: «Το λέγω με μεγάλη μου λύπη και όση μου αναλογεί δόση αυτοκριτικής ότι η σημερινή είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει την τελευταία εικοσαετία από αυτόν τον τόπο. Και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον σήμερα πολλοί βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, αλλά κυρίως πολλοί Έλληνες».
Ερωτηθείς για την υπόθεση της Siemens, o βουλευτής ζητά να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο για να διαλευκανθεί η υπόθεση, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό.
«Να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να οδηγηθούν οι πολιτικά ένοχοι εκτός πολιτικής ζωής με παραδειγματικό τρόπο και οι ποινικά ένοχοι στη φυλακή. Στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ τον Απρίλιο του 2008 είχα πει κατά πρόσωπο στον κ. Καραμανλή ότι η υπόθεση Siemens θα παρασύρει με απρόβλεπτες συνέπειες τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Σήμερα, δεν πείθει κανέναν όταν προσποιείται ότι αυτό το σκάνδαλο είναι του ΠΑΣΟΚ και ότι εκείνον και την αυλή του δεν τους αγγίζει τίποτε. Η σκιά της Siemens έχει αγγίξει πλέον και τον ίδιο».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τατούλης σημειώνει: «Δεν βλέπω εκλογές διότι, όπως έχω επαναλάβει, ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα για οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Είναι δέσμιος της ιδιοτέλειας και της αδυναμίας του, της παρέας του, των υπουργών του, των συμφερόντων που υπηρετεί.
» Ωστόσο, κάποιο τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα ανά πάσα στιγμή σε εκλογική αναμέτρηση. Είναι τόσες οι ανοικτές υποθέσεις και πολύ περισσότερες αυτές που δεν είναι ακόμη γνωστές, που κανείς δεν γνωρίζει με ασφάλεια πού θα κάτσει η μπίλια...».
*από το http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...