............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Επεισόδια στο Γραμματικό για να μη γίνει ΧΥΤΑ



Επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 09.30' το πρωί της Τρίτης κοντά στη θέση Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό Αττικής, όταν κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα των εργολάβων που κατέφθασαν προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης ενός νέου ΧΥΤΑ. Αυτήν την ώρα, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και αρκετοί από τους διαδηλωτές.
Φορείς και κάτοικοι ήρθαν στα χέρια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που συνόδευαν τους εκσκαφείς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι προσπάθησαν να προξενήσουν φθορές σε ορισμένα μηχανήματα.
Αυτήν την ώρα, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και αρκετοί από τους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προβεί σε προσαγωγές ατόμων.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν στήσει μπλόκα σε όλες τις οδούς πρόσβασης, έσκαψαν τα οδοστρώματα με μηχανήματα για να μη φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΑ τα σκαπτικά εργαλεία της ανάδοχης εταιρίας και εντέλει συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που κατέφυγαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν αστυνομικοί και κάτοικοι, ενώ λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο θεραπευτήριο "Υγεία". Παράλληλα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε χωράφια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ακόμα και με πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην πάρουν διαστάσεις.
Με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στην περιοχή του Γραμματικού ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής δήλωσε ότι "οι υπόλογοι της αμαρτωλής διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής προσπαθούν, με το πρόσχημα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, να συνεχίσουν το παιχνίδι τους στις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών".
Πρόσθεσε δε ότι "οι υπεύθυνοι αντί να τους έχουν ως μοναδικούς και προνομιακούς συνομιλητές τους θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή μιας μοναδικής περιοχής της βόρειας Αττικής και αν θέλουν πραγματική λύση του προβλήματος να ανοίξουν επιτέλους τον διάλογο που επί χρόνια επιζητούν οι τοπικές κοινωνίες του Γραμματικού και της Κερατέας".
"Η εμμονή στην μέχρι σήμερα πρακτική για την επιβολή ξεπερασμένων λύσεων θα οδηγήσει σε επανάληψη των σημερινών φαινομένων που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και υπονομεύουν το περιβάλλον", κατέληξε ο κ. Κουρής.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθ. Νάκος, δήλωσε ότι "στο Γραμματικό γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, έτσι όπως ψηφίστηκε από όλα τα αυτοδιοικητικά όργανα, και κυρίως, έτσι όπως έχει αποφασιστεί από τα περισσότερα κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο".
*από την εφημ. Ελευθεροτυπία Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...