............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η εγκληματική οργάνωση εκτός από την απαγωγή εκτελούσε και συμβόλαια θανάτου


Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου
Ανακοίνωσε η αστυνομία


Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα

Οργανωμένη συμμορία, που ενέχεται σε συμβόλαια θανάτου και άλλες σοβαρότατες εγκληματικές πράξεις, διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το Σάββατο, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία παρείχε τεχνολογικό εξοπλισμό για παρακολουθήσεις και άλλες ενέργειες που οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι συνολικά 16 άτομα, από τα οποία δέκα εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής, ενώ από τους υπόλοιπους έξι, πέντε βρίσκονται στη φυλακή και ένας αναζητείται για άλλα αδικήματα.


Εγκέφαλος της σπείρας και οργανωτής της απαγωγής φέρεται ότι είναι κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας επιχειρηματίας που βοηθούσε να γίνει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των λύτρων, ένας διαπραγματευτής και δύο άτομα από την Κρήτη, ένας εκ των οποίων ξενοδόχος. Όλοι οι συλληφθέντες είναι Έλληνες.Εκτός όμως από την απαγωγή, η συμμορία, με διαφορετική σύνθεση, είχαν διαπράξει πληρωμένες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, βομβιστικές επιθέσεις ενώ -πέραν των άλλων- είχαν κάνει συμβόλαιο θανάτου για αξιωματικούς της Ασφάλειας που τους καταδίωκαν, μεταξύ των οποίων και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας που συντόνιζε τις έρευνες.


Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Δικόπουλος: Οργάνωσαν και εκτέλεσαν την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Γεώργιου Γκούσιου στις 12/9/2008 στην Πεντέλη. Αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό πολύ μεγάλης ισχύος στο σπίτι επιχειρηματία στην Άρτα αλλά η ενέργεια απετράπη από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που είχε σχετική πληροφορία. Ακόμα κατηγορούνται για το σχεδιασμό δολοφονιών με συμβόλαια θανάτου και παραγγελίες μέσα από τις φυλακές των ήδη κρατούμενων.


Συγκεκριμένα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων και κοινωνικού λειτουργού. Προπαρασκεύασαν τη δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά και πάλι η πληροφορία έφθασε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον φυγάδευσαν, χωρίς να φανεί ότι γνώριζαν, στη Γερμανία, προκειμένου να τον γλιτώσουν και παράλληλα να μην αποκαλυφθούν οι έρευνες. Σχεδίασαν τη δολοφονία βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος επρόκειτο να μεταχθεί σε δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί, τοποθετώντας μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και παράλληλα με όπλα καλάσνικοφ, αλλά τελικά άλλαξε το πρόγραμμα και δεν πέτυχαν το σκοπό τους.

Σχεδίαζαν τη δολοφονία τριών ατόμων που ανήκαν στην ομάδα του προηγούμενου υποψήφιου θύματός τους, σχεδίαζαν τη δολοφονία επιχειρηματία στην Κόρινθο και τέλος ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι, τον ιδιοκτήτη του οποίου ήθελαν να εκβιάσουν. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό του κρησφύγετου της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και τα λύτρα που είχε καταβάλει η οικογένεια του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα ονόματα που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση είναι τα εξής: -Παναγιώτης Βλαστός (κρατούμενος, εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή) -Απόστολος Πετράκης (φυσική συμμετοχή στην απαγωγή) -Γιώργος Κατσαγάννης (φυσική συμμετοχή στην απαγωγή) -Αριστομένης Κλεφτόγιαννης ( φυσική συμμετοχή στην απαγωγή) -Χαράλαμπος Μουστάκας (φυσική συμμετοχή στην απαγωγή) -Βασίλης Στεφανάκος (κρατούμενος) -Γιώργος Τρομπούκης -Μανώλης Σκαρλάτος -Άννα Βλαστού (σύζυγος του Π. Βλαστού) -Κώστας Ανδρέου -Ιβάνοφ Ντεγιάν (κρατούμενος) -Ιωάννης Θώδης -Πωλίνα Γεωργά -Γιάννης Σκαφτούρος (κρατούμενος) και -Μανώλης Θεοδωράκης

*από την ιστοσελίδα του http://www.skai.gr/articles/news/greece/ΔέκασυλλήψειςγιατηναπαγωγήτουεφοπλιστήΠαναγόπουλου/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...