............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μπαράζ κινητοποιήσεων και πορείες διαμαρτυρίας

 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 


Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα με δύο συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πορείες διαμαρτυρίας και μία συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Περί τους 800.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονται στην πλατεία και την οδό Αμαλίας.
Εν τω μεταξύ, από την οδό Σταδίου ξεκίνησε πορεία 2.000.000 διαδηλωτών, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ προς τη πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Την ίδια ώρα 800 άτομα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές, κινούνται από τα Προπύλαια επίσης προς την πλατεία Συντάγματος.
Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, υπάλληλοι υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία. Κλειστά τα θέατρα, ενώ απεργούν και οι αρχαιολόγοι. Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω της κινητοποίησης των ναυτεργατών. Κανονικά η κίνηση των μέσων μεταφοράς.
Σε πανελλαδική απεργία έχει καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα και στο Ασφαλιστικό.
Απεργούν, ακόμη, δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Επίσης απεργούν υπάλληλοι υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, καθώς από την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες.
Προβλήματα αναμένονται και σήμερα στην ακτοπλοΐα, καθώς οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Από χθες τα ξημερώματα δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό, καθώς οι ναυτεργάτες είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά.
Κανονικά λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* από το www.in.gr    Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...