............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σήμερα Πέμπτη η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


Με καθολική συμμετοχή, που συνοδεύεται από επίσημες και ομόφωνες αποφάσεις όλων των ομοσπονδιών - μελών της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται αύριο η 24ωρη πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα, ενώ επίσης σήμερα και αύριο απεργούν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Κοινωνικό μέτωπο αντίστασης για να μην περάσουν όχι μόνο τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση αλλά και τα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει με την προσφυγή στον μικτό μηχανισμό Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για κοινωνικό μέτωπο αντίστασης για να μην περάσουν όχι μόνο τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθεροποίσης και τα οποία αφαιρούν σχεδόν 2 μισθούς από τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και τα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση με την προσφυγή στον μικτό μηχανισμό Ε.Ε. και ΔΝΤ, που περιλαμβάνουν απολύσεις 60.000 δημοσίων υπαλλήλων (συμβασιούχων σε πρώτη φάση και αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπό κατάργηση φορείς), νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και ξήλωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με βαρύτατες συνέπειες για παλαιούς και νέους εργαζόμενους.
"Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας απαιτούμε να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που μειώνουν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας και μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μειώνει δραματικά τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας, να στηριχτούν τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα το ΤΠΔΥ και ο ΟΠΑΔ και να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις και η μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ που καλεί στην Αθήνα σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.
Επίσης σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να "αντιμετωπιστούν οι αντεργατικές επιλογές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης" καλώντας σε προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα Προπύλαια. Επίσης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σήμερα σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ για αύριο καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30.

*Αντιπαράθεση για τις εντυπώσεις ξεσπασε χθές μεταξύ της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του υπουργού Εργασίας, με τον Α. Λοβέρδο να εγκαλεί τη Συνομοσπονδία ότι την είχε καλέσει για ενημέρωση από τις 14 Απριλίου. Η ΓΣΕΕ καταλογίζει στον υπουργό διαρροές και αντικοινωνικές επιλογές στην ασφάλιση, που διαμορφώνουν κλίμα τρομοκράτησης των ασφαλισμένων.

*εφημ. "Η ΑΥΓΗ" 21.4.2010 A. Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...