............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Εφυγε ο ψυχίατρος Κώστας Μπάλας...



Έχασε προχθές το βράδυ την άνιση μάχη με την  επάρατη νόσο ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Μπάλας, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος των τεσσάρων Κέντρων Πρόληψης του δήμου Αθηναίων.
Η κηδεία του Κ. Μπάλα θα γίνει σήμερα Πέμπτη  στο νεκροταφείο Παπάγου.


"Οίνος ευφραίνει καρδίαν". ..

* Με τον καθηγητή Κωστή Μπάλα  είμαστε το Φθινόπωρο  του 2002 σε Ημερίδα στο Αστρος Κυνουρίας  με θέμα το Αλκοόλ που παίρνει διαστάσεις τρομακτικές στην χώρα μας  και ιδιαίτερα στην περιφέρεια όπου τα νέα παιδιά αρχίζουν να πίνουν από το πρωί. Την εκδήλωση είχε οργανώσει η εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" - θέλοντας να συμβάλει στη σωστή και επιστημονική πληροφόρηση των νέων ανθρώπων- και το Ιδρυμα μνήμης Ζαφείρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρους. Μαζί ήταν και ο εκλεκτός φίλος ερευνητής - δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας και συγγραφέας του βιβλίου "Αλκοόλ ένα επικίνδυνο ναρκωτικό" των εκδόσεων "Αγκυρα".



Σε μια κατάμεστη αίθουσα γονείς αλλά και παιδιά παρακολουθούσαν με προσήλωση το μεστό λόγο του καθηγητή Κωστή Μπάλα και μας έκανε εντύπωση πως αν και η ώρα ήταν περασμένη κανείς δεν έδειχνε πρόθυμος να φύγει.
Λίγο μετά την εκδήλωση βρεθήκαμε στο Ξηροπήγαδο, μεταξύ Κιβερίου και 'Αστρους να τρώμε σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι (με την ευγενική φιλοξενία του οικοδεσπότη και καλού φίλου Νίκου Γαϊτάνη, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει πολιτισμό αλλά και παιδεία μέσα από το Ϊδρυμα Ζαφείρη).
 Εκεί λοιπόν ο καθηγητής μας γέμιζε τα ποτήρια με αρκαδικό οίνο και όταν του είπα "φανταστείτε να μας έβλεπαν τα παιδιά από το ακροατήριο" μου απάντησε ότι "ένα δυο ποτηράκια κρασί είναι στα επιτρεπτά όρια".
Χαριτολογώντας μας είπε: "Οίνος ευφραίνει καρδίαν". 
Έτσι θα θυμόμαστε πάντα αυτό το χαμογελαστό άνθρωπο λέγοντάς του ένα μεγάλο αντίο.
Σε όλη του τη ζωή βοήθησε παιδιά που είχαν πέσει στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.
Πάνος Αϊβαλής

1 σχόλιο:

toxotis είπε...

Ας κρατήσουμε τις συμβουλές του και ας κάνουμε κάτι για την ψυχή του όπως πάντα έκανε αυτός για τις δικές μας ψυχές.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...