............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Σοβαρή η κατάσταση δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν στην Αγ.Παρασκευή

Αχρησιμοποίητα τα όπλα




Eurokinissi

Αθήνα: Σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, το βράδυ της Τρίτης.

O ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, η κατάσταση της υγείας της δόκιμης ειδικής φρουρού, που υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, παραμένει σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη. Τα άλλα πέντε άτομα είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους, ενώ αναμένεται να πάρουν εξιτήριο αύριο ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο αστυνομικός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στην αριστερή κνήμη. Η κατάσταση της υγείας του δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση για την εμφάνιση τυχόν επιπλοκών.

Τα πρώτα ευρήματα

Όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι δράστες έβαλαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροβόλα όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία -σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση- δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. Πριν τραπούν σε φυγή, οι δράστες έριξαν μία χειροβομβίδα, πιθανότατα αμυντικού τύπου.
Aπό το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν 99 κάλυκες πυροβόλου όπλου, ένα φυσίγγιο, ένας μοχλός απασφάλισης (περόνη), βολίδες και θραύσματα. Τα πειστήρια αυτά έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Εκτιμάται, ακόμα, πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε. Η αστυνομία εντόπισε τρεις μοτοσικλέτες κοντά στο σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι και από την έρευνα προκύπτει πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Οι μοτοσικλέτες έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Σήμανσης, όπου θα εξεταστούν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί από την Αγία Παρασκευή, τον Νέο Κόσμο και την Ηλιούπολη.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το νοσοκομείο μισή ώρα αργότερα χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...