............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η "Αυγή" και το «Βατοπέδι» του ΠΑΣΟΚ...


«Ο κατάλληλος άνθρωπος  στην κατάλληλη θέση»

αναφέρεται στην συνεργάτιδα  του κ. Γ. Παπανδρέου,

καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου,  κ. Γ. Σιούτη




Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Εντός, εκτός και επί των παραπάνω, μια αριστερή και έγκριτη εφημερίδα, η «Αυγή», σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αναφέρεται στην συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου, καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου, κ. Γ. Σιούτη.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι η είδηση, που θα σας παραθέσω ακολούθως, πέρασε «άπατη» και «άκλαφτη» από τα ΜΜΕ. Το άρθρο λοιπόν έγραφε:

«Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου.
Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.
Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της ».

Για την πληρέστερη εικόνα του σκανδάλου, σας παραθέτω απόσπασμα άρθρου από την «Καθημερινή», (20.03.2007)!
«Ένα μοναστήρι στην Κρήτη, η Μονή Τοπλού, εκχωρεί 25.000 στρέμματα για 80 χρόνια σε βρετανικό όμιλο για τουριστική οικιστική ανάπτυξη· επένδυση ύψους 1,2 δισ. Θα χτιστούν συνολικά 255.000 τ.μ.».

Ουέ και αλίμονο στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν περιτριγυριστεί από πρόσωπα ανάλογου «βάρους» με εκείνου των ατόμων που περιστοίχιζαν τον κ. Καραμανλή. Σ’ αυτή τη περίπτωση μια όποια επανάληψη της ιστορίας, θα είναι «θανατική» τόσο για τον Πρώτο, όσο και για το δικομματισμό που ακόμα αντέχει…

*από press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...