............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

«Έκανα την παρέμβαση για να υπάρξει δημόσια διάψευση για χρηματισμό της Αριστεράς»




Σκληρή απάντηση
Π. Κοροβέσης



Μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλής Κοροβέσης αναφέρει:
«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα του οίκου μας.
Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens (Ελευθεροτυπία 13/7/2009, Γ.Βότσης και άρθρο Κ.Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα.
Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα. Θεωρώντας ότι το «ηθικό κεφάλαιο» είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, εξέφρασα δημόσια την απορία γιατί δεν το υπερασπίζεται από τέτοιους δημόσιους υπαινιγμούς. Η παρέμβαση μου ισοδυναμούσε με έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς, γιατί ακριβώς η μη διάψευσή τους υπάρχει κίνδυνος να την μετατρέψει σε μέρος ενός προβλήματος που «ανήκει» ... δικαιωματικά στις διαπλεκόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.
Για ό,τι δε με αφορά, διευκρινίζω ότι μέσα από τη μακρά μου πορεία παραμένω καταρχήν πολίτης με πλήρη δικαιώματα, μεταξύ των οποίων τον Σεπτέμβριο του 2007 προέκυψε και η βουλευτική μου ιδιότητα».

Στη σκιά των χθεσινών δηλώσεων του Π. Κοροβέση συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού, η οποία αποδοκίμασε τις δηλώσεις του βουλευτή σχετικά με εμπλοκή της Αριστεράς στην υπόθεση Siemens και του ζήτησε να ανακαλέσει.

Επίσης, η Κουμουνδούρου κάλεσε τον βουλευτή να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ερμηνεύεται ως έκκληση σε παραίτηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία η δήλωση Κοροβέση χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη και ακατανόητη», «γεμάτη από ανυπόστατες κατηγορίες και ανακριβείς αναφορές».

«Είναι πράγματα, τα οποία δεν έχουν διανοηθεί να ισχυριστούν πολιτικοί μας αντίπαλοι, ακριβώς επειδή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οι βουλευτές της Αριστεράς οφείλουν να σέβονται τους αγώνες και τις αγωνίες των αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών, που πρώτα απ’ όλα τους χαρακτηρίζει μια ανιδιοτελής στάση ζωής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ερχόμενη Τρίτη στην τακτική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί το θέμα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Π. Κοροβέση.


*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
Το ιστολόγιο του Περικλή Κοροβέση http://perikliskorovesis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...