............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στην Αίγινα σε διεύθυνση της πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου



Νότες στο κύμα της Αίγινας
Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου

από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου

«Oι εφετινές συναυλίες είναι λιγότερες, έξι αντί των περυσινών δέκα, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικές. Μου λείπουν αυτές οι τέσσερις συναυλίες. Ηταν δύσκολη οικονομικά αυτή η χρονιά. Ωστόσοτο σημαντικό είναι ότι το Φεστιβάλ και συνεχίζεται και μπορεί να διατηρεί το υψηλό του επίπεδο». Με τις φράσεις αυτές η διακεκριμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, κάνει μια εισαγωγή στην εφετινή, τέταρτη κατά σειρά, χρονιά της διοργάνωσης. Μιλάει με ενθουσιασμό για την αποδοχή της από τον κόσμο του νησιού, για την ανυπομονησία με την οποία αναμένουν τις εκδηλώσεις- oι οποίες εφέτος θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Αύρας- αλλά και για το ενδιαφέρον των αθηναίων επισκεπτών.

Με βασικό άξονα για μία ακόμη φορά τη μουσική δωματίου, την οποία η Ντόρα Μπακοπούλου στηρίζει με την αγάπη της αλλά και με τις γνωριμίες με σημαντικούς καλλιτέχνες- τις οποίες έχει αποκτήσει μέσω της πιανιστικής καριέρας της-, το εφετινό πρόγραμμα διαγράφεται ενδιαφέρον και συνεπές στους προσανατολισμούς του. «Είναι απίστευτο το με πόση προθυμία οι ξένοι καλλιτέχνες θέλησαν από την αρχή να έρθουν στην Αίγινα» λέει. «Κάποιοι από αυτούς ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ακόμη και χωρίς χρήματα. Μπορεί για εμάς η Ελλάδα να είναι ό,τι είναι, αλλά για τους ξένους μοιάζει παράδεισος. Στην Αθήνατο κίνητρο είναι διαφορετικό:το αρχαιοελληνικό πνεύμα. Η φίλη μου, η Μάρτα Αργκεριχ, ας πούμε, όλο για αυτό θέλει να ακούει όταν συναντιόμαστε. Στην Αίγινα το δέλεαρ είναι η φύση. Το ηλιοβασίλεμα της ανυπέρβλητης ομορφιάς, η θάλασσα, το χρώματα και τα αρώματα. Ολα αυτάτα στερούνται στη Δύση».

Αναφερόμενη στα σχέδια και στις επιδιώξεις της για το μέλλον, η Ντόρα Μπακοπούλου εξομολογείται ότι θέλει να κρατήσει το Φεστιβάλ στο ίδιο ύφος. «Δέχομαι πολλές “πιέσεις” να κάνω ανοίγματα και σε άλλα πράγματα. Κάποια από αυτά, ομολογώ, είναι και δελεαστικά. Ωστόσοδεν θέλω να αλλάξω τη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ».


Το πρόγραμμα των συναυλιών
21/8: Θεματική Βραδιά- Αφιέρωμα στη μουσική της Λατινικής Αμερικής. Εργα Βίλα Λόμπος, Τζιναστέρα, Αστορ Πιατσόλα. Συμμετέχουν ο σπουδαίος αργεντινός πιανίστας Εντουάρντο Χούμπερτ, η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Ηρακλής Βαβάτσικας (μπαντονεόν), ο Ηλίας Αλγκάρ (κοντραμπάσο) και η Γεωργία Συλλαίου (τραγούδι).

22/8 Εργα Μότσαρτ, Σούμαν, Σεν Σανς: Ερμηνεύουν Βλ. Σβερντλόφ (πιάνο), Σ. Μουρίκης (κλαρινέτο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί), Λίντα Τσεν-Αργκεριχ (βιόλα) κ.ά. 24/8 Συναυλία στην Παχιά Ράχη με την κιθαρίστα Βαρβάρα Γύρα και τον βιολοντσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη.

27/8 Συναυλία του κουαρτέτου Εllemis σε έργα Χάιντν, Μάλερ, Μπραμς.

30/8 Κουιντέτο Τάκη Φαραζή. 5/9 Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνώνυπό τον Β. Φιδετζή με σολίστ την υψίφωνο Τζούλια Σουγλάκου.
*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" 6 Αυγ. 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...