............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Το άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθορίζει την πολιτική ατζέντα



Οι εκλογές ίσως γίνουν νωρίτερα από τον
Μάρτιο του 2010,

καθώς στενεύουν τα περιθώρια για την κυβέρνηση



Το άνοιγμα της «ψαλίδας» στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθορίζει την πολιτική ατζέντα και τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στο θέμα του ανασχηματισμού και των πρόωρων εκλογών.

Η διαφορά έχει ξεπεράσει ακόμα και το 6%, γεγονός που οδηγεί πολλά κυβερνητικά στελέχη στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποφύγει τις εκλογές μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Από την πλευρά, όμως, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν την άσχημη πορεία της οικονομίας, μέσα στο δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, και επισημαίνουν ότι «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα».

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, η «ψαλίδα» μεγαλώνει στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 33,7% έναντι 27,5% για το κυβερνών κόμμα.

Στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 31,7% και η ΝΔ ακολουθεί με 25,7%.

Στη δημοσκόπηση της Alco, ο Κώστας Καραμανλής χάνει τον τίτλο του «καταλληλότερου για πρωθυπουργός», μένοντας πίσω ακόμα και από τον «Κανένα», με τον Γ. Παπανδρέου να συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, τον «Κανένα» 32,5% και τον Κ.Καραμανλή 31,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αlco, το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει την αυτοδυναμία καθώς φαίνεται να εξασφαλίζει 148-149 έδρες έναντι 98-99 για τη ΝΔ.

«Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην συναινέσουν στην επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από το Μάρτιο, επακόλουθο είναι η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι η βουλευτής και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου. «Το μόνο που απομένει είναι να οριστεί ο μήνας των εκλογών» προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής και τέως υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης επανέλαβε την εκτίμηση του ότι οι πρόωρες εκλογές ισοδυναμούν με «πολιτική αυτοκτονία» και τόνισε ότι στη σημερινή συγκυρία θα ήταν «καταστροφικές» για τη ΝΔ. Ζήτησε, δε, ριζικές αλλαγές για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος, χαρακτηρίζοντάς την εφικτή.

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος σε συνενεύξεις του σε κυριακάτικες εφημερίδες, τάσσεται υπέρ του δομικού ανασχηματισμού, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τις πρόωρες εκλογές.

Η κοινωνία έχει ωριμάσει πλέον για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων, δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αιχμηρές δηλώσεις έκανε, από την πλευρά της, η Μαριέττα Γιαννάκου, λέγοντας ότι για τα λάθη που έχουν γίνει δεν μπορεί να θεωρτείται ανεύθυνη η Κυβερνητική Επιτροπή.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχέδιο» και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο», επισημαίντας παράλληλα ότι ο κ. Καραμανλής είναι πίσω από τον «κανένα» στα ερωτήματα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Η βουλυετής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντιοπούλου δηλώνει, σε συνέντευξή της σε κυριακάτικο φύλλο, ότι «είμαστε, πλέον, στη 'μετανεοδημοκρατική' περίοδο, με συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης» και έναν πρωθυπουργό «χωρίς πολιτικό και ηθικό βάρος» και υποστηρίζει πως «το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι μία κυβέρνηση που παθαίνει και δεν μαθαίνει, δημιουργεί λαϊκή απαίτηση να τα 'μαζεύει και να φεύγει'».

*από το http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...