............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Μπήκαν μπουλντόζες στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια

...σκοπεύουν να χτίσουν ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων... Ήμαρτον κύριοι !!!




Αντιδρούν οι κάτοικοι


Εν μέσω θέρους... Σχέδια Μπετόν-αρμέ.
Μεγαλόπνοα "οράματα" του "δημάρχου"
ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου για τους πολιορκημένους πολίτες... αλλά και για τα παιδιά μας (όσοι έχουν βέβαια...).
Και δικαίως ανησυχούν!
(εν αθήναις)

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κατεδάφισης των κτισμάτων στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι θα τσιμεντοποιηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.
Η έκταση ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η διοίκηση του οποίου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Βάσει της συμφωνίας, τμήμα του κτιρίου που θα ανεγερθεί θα παραχωρηθεί στην δημοτική αρχή, για να λειτουργεί ως θέατρο, μαζί και 30 θέσεις στάθμευσης.

Η έκταση των 9 στρεμμάτων βρίσκεται στην οδό Πατησίων 356-358. Η βίλα Δρακοπούλου, η οποία θα παραμείνει απέναντι από το κτίριο, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο Ερυθρός Σταυρός, σε συνεννόηση με τον Δήμο Αθηναίων, επέλεξαν να κατεδαφίσουν τα κτίσματα στο κτήμα σε περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Κουβέλης χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη για την πολιτική προστασίας των ελεύθερων χώρων και ανήθικη.
«Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά την καθεστωτική παρέμβαση λίγο πιο μακριά και το ξήλωμα των δέντρων νύχτα στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου, η δημοτική αρχή αντί να ακούσει το γενικευμένο αίτημα και να αναθεωρήσει τη στάση της τασσόμενη επιτέλους υπέρ της προστασίας των τελευταίων χώρων πρασίνου στην πόλη, απλά αποφάσισε να υλοποιεί τα σχέδια της ακόμα πιο κρυφά και ακόμα πιο αιφνιδιαστικά».

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ο "κοινωφελής" Ερυθρός Σταυρός επεδίωξε -και πέτυχε με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων- την κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων στον χώρο όπου σκοπεύει να χτίσει ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων» τόνισε στα "Νέα" ο κ. Χάρης Κωνσταντάτος, μέλος της συντονιστικής γραμματείας της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

*από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" - Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 [ 15:00 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...