............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Τρίτη μέρα κόλασης στην Αττική

Καίγονται σπίτια



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φωτιά, που ήδη έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές καίγοντας σπίτια και 120.000 στρέμματα. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα κύρια μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονταν στο Καλέντζι, το Βαρνάβα και την Παλλήνη, ενώ η κατάσταση σε Άγιο Στέφανο και Πεντέλη εμφανίζεται ελαφρώς καλύτερη. Εκκενώνονται σπίτια στο Διόνυσο, ενώ μωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν τη Μονή Πεντέλης. Εκεί μετέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ενώ εκκενώθηκε και η παλιά Πλατεία Πεντέλης, καθώς η φωτιά έχει φθάσει στον κεντρικό οικισμό της περιοχής. Η πυρκαγιά απείλησε και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που έχει εκκενωθεί από χθες.


Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες σε πολλές περιοχές.

Η φωτιά κατακαίει ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη, με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρούν πλέον μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να εκκενώνονται η μία πόλη μετά την άλλη.

Αυτήν την ώρα, καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και το Βαρνάβα. Ακόμη, το μέτωπο στην Πεντέλη έχει ξεπεράσει την κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς το Νέο Βουτζά, ενώ παράλληλα οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Νταού Πεντέλης και το Πικέρμι.

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει ο Άγιος Στέφανος, πολλές περιοχές του οποίου εκκενώθηκαν.

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται ο Διόνυσος, όπου εκκενώθηκε η περιοχή Αιολίς.

Δεκάδες κατοικίες κάηκαν στην Ανθούσα, ενώ εφιαλτική είναι η κατάσταση σε Άνοιξη, Σταμάτα και Παλλήνη.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η κεντρική πλατεία της Δροσιάς.

Οι φλόγες μπήκαν ακόμη και μέσα στην πόλη του Μαραθώνα, ενώ εστία πυρκαγιάς ξέσπασε νωρίς το πρωί και στη λίμνη. Επίσης, εστίες φωτιάς μαίνονται σε Ανω και Κάτω Σούλι.

Στην Παλαιά Πεντέλη εκκενώθηκε η πλατεία, ενώ η φωτιά απείλησε και την Ιερά Μονή Πεντέλης, όπου βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος. Εκκενώθηκαν επίσης το Αναρρωτήριο Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ) και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού).

Πυρκαγιά που τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε στα Καλύβια Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέτωπο και στα Βίλια.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ και οι αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί επίσης, η γραμμή του ΟΣΕ από Κιούρκα έως και τον Άγιο Στέφανο.




Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 130 οχήματα και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα ΟΤΑ και 16 εθελοντικά οχήματα.

Ασθενοφόρα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές για προληπτικούς λόγους. Από το μεσημέρι και μετά πραγματοποιείται μεταφορά ασθενών από το Σ/Ν Πεντέλης στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γουδή) για προοληπτικούς λόγους και για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Κάτοικοι της Παλλήνης καταγγέλλουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την περιοχή των εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα. Ωστόσο, από το σχολείο τονίστηκε ότι οι εκρήξεις δεν ήταν από τις εγκαταστάσεις του. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια κάτω από τα εκπαιδευτήρια.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής μιλώντας στο Mega, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος δεν υπάρχουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρής είπε ότι επικοινώνησε νωρίς το πρωί με την Πυροσβεστική ζητώντας να σταλούν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά δυόμισι ώρες μετά δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε εντολή για εκκένωση του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ). Τα 28 παιδιά του Αναρρωτηρίου θα μεταφερθούν με λεωφορείο της ΕΘΕΛ σε ασφαλή χώρο, με τη μέριμνα της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας, «Αλληλεγγύη».

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του καπνού, αποφασίστηκε και η εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού) με τη μεταφορά με ασθενοφόρα των 15 από τα 16 συνολικά παιδιά που φιλοξενούσε, στο Αγλαΐα Κυριακού, και το άλλο παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου.


Εμπρησμός η φωτιά στο Γραμματικό, λέει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ
Στην εκτίμηση πως η φωτιά που ξεκίνησε προχθές το βράδυ σε δασική περιοχή του Γραμματικού, πρέπει να οφείλεται σε εμπρησμό, προέβη με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο κ. Καλογερόπουλος βασίζει την εκτίμησή του, όπως ανέφερε, και στα στοιχεία που δίδονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού σύμφωνα με αυτά στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες αλλά ούτε καν δρόμοι.

Παράλληλα, σημείωσε, πως ξέσπασαν άλλες τρεις πυρκαγιές λίγο αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς για αντιπερισπασμό και να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εάν και εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ εκτιμά ότι η πυρκαγιά αυτή δεν μπορεί να συνδέεται με την κατασκευή της χωματερής στο Γραμματικό, η οποία είχε προκαλέσει τους προηγούμενους μήνες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

*από την εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 23.9.2009
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2009 19:03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...