............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ


2.120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

επιτέλους ας μας πούνε οι κυβερνώντες... αν θέλουμε παιδιά σ' αυτή χώρα...

ή την θέλουν ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ!!!

Ας αφήσουν τα πανηγύρια και τα φανφαρόνικα
και να δημιουργήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ παιδικούς σταθμούς
για τα 2.120 παιδιά...
αλλιώς να πάει στο σπίτι του ο κύριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ
και οι πέριξ αυτού...
"εν Αθήναις"





Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, οδήγησε φέτος στη σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στους 97 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν εν συνόλω 8.480 αιτήσεις (από 7.568 που είχαν υποβληθεί πέρυσι), εκ των οποίων το ποσοστό ικανοποίησης είναι περίπου 75%.

Οπερ σημαίνει ότι 6.360 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του πρώτου δήμου της χώρας, ενώ 2.120 παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλει αιτήσεις, θα μείνουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών.
Ωστόσο, επειδή πάντα «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», είναι ενδεχόμενο από τις αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν επί του παρόντος, κάποιες να ικανοποιηθούν μέχρι την έναρξη της προσχολικής περιόδου, καθ' ότι:
Τον Σεπτέμβριο είναι σφόδρα πιθανόν να λειτουργήσει ένας νέος δημοτικός παιδικός σταθμός στα Κάτω Πατήσια, ένας δεύτερος τον Οκτώβριο (με μίσθωση του ακινήτου) και ένας τρίτος σε ακίνητο του δήμου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε ο αριθμός των δημοτικών παιδικών σταθμών να φτάσει το 2010 στους 100.
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, από τα 6.360 παιδάκια που θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, το 25% είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών.

Τα τροφεία
Σημαντικά χαμηλότερα είναι τα τροφεία που καταβάλλονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εν σχέσει με τα αντίστοιχα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
Ξεκινούν από 45 ευρώ τον μήνα και φτάνουν 150 ευρώ (ανάλογα με το εισόδημα κάθε οικογένειας).
Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων τα παιδάκια μαθαίνουν χορό, μουσική, ζωγραφική, αγγλικά κ.λπ., ενώ από φέτος εισάγεται και η μάθηση της πιλοπλαστικής. Οι μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει μέλος με βαθμό αναπηρίας άνω του 67%, οι οικογένειες όλων των υπαλλήλων του δήμου και αυτές που έχουν εισόδημα μη φορολογητέο, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τροφείων.

Οπως υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Ηρα Βαλσαμάκη, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των τροφείων δεν καλύπτει ούτε το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του, για πέμπτη χρονιά φέτος δεν επιβλήθηκε αύξηση στα τροφεία.
Ενώπιον της αύξησης των αναγκών, η δημοτική αρχή μελετά την εκπόνηση ενός μεγάλου προγράμματος για τη δημιουργία 30 έως 40 νέων παιδικών σταθμών εντός της προσεχούς πενταετίας.

ΜΑΚ. ΣΕΛ.

*από την Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...