............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Παρέλυσε» η χώρα χθες από την απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Πραγματοποιήθηκε χθες η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική απ΄όλους του κλάδους και τις επιχειρήσεις σε αρκετούς χώρους δουλειάς.


Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα τα συνδικάτα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έφτασε το 100%, όπως το ίδιο συνέβη και στα διυλιστήρια, στα πλοία και τα λιμάνια, ενώ στις κατασκευαστικές Εταιρείες και την Οικοδομή η συμμετοχή έφτασε το 90%, στις τράπεζες – ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΕΥΔΑΠ 95% και στη βιοτεχνία καθώς και στα εμπορικά καταστήματα η συμμετοχή άγγιξε το 80%.
"Τα θεμελιώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν παραγράφονται και δεν ακυρώνονται ούτε όταν ψηφίζεται ένας νόμος. Ο αγώνας μας για αυτά τα δικαιώματα θα είναι διαρκής και μακροχρόνιος. Όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ακυρώσουμε αυτές τις απαράδεκτες, αντιασφαλιστικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.
"Τα απίστευτα βάσανα που ρίχνουν στις πλάτες του λαού και ιδιαίτερα των γυναικών και της νεολαίας, μπορούμε και πρέπει να τα μετατρέψουμε σε δικό τους Γολγοθά, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα" δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για τη χθεσινή απεργία: "Το κύριο ερώτημα σήμερα είναι για πόσο ακόμα αυτή η κυβέρνηση θα προχωρά αγνοώντας την κοινωνία, θα νομοθετεί αγνοώντας το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη και θα στηρίζεται, όχι στη συνειδητή επιλογή, αλλά στον εκβιασμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Η ελληνική κοινωνία βράζει. Δεν πάει άλλο. Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει ρότα, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει τη μύνη των Ελλήνων πολιτών. Αρνείται, βεβαίως, το δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό διότι φοβάται την κρίση των πολιτών. Πολύ γρήγορα, όμως, θα αναγκαστεί να δεχθεί την κρίση τους. Η επόμενη μεγάλη μάχη, η εκλογική αναμέτρηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών θα είναι, ούτως ή άλλως, ένα δημοψήφισμα καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης τονίζει μεταξύ άλλων: "Αξιώνουμε σεβασμό και προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών και διεκδικούμε ένα δίκαιο και βιώσιμο κοινωνικό – ασφαλιστικό σύστημα που αναγνωρίζει και σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων γενεών".
Υπογραμμίζει επίσης ότι "για τη διασφάλιση της κοινωνικής ασφάλειας επιβάλλεται ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει τη σταθερή και με ενιαίους όρους χρηματοδότησή του από τους εργαζόμενους, το κράτος και τους εργοδότες".
Συνεχίζει αναφέροντας ότι απαιτείται ένα ασφαλιστικό σύστημα "που θα πατάσσει την εισφοροδιαφυγή και εισφοροαπαλλαγή και θα αντιμετωπίζει την ανασφάλιστη εργασία, ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει με πλήρη ισότητα την πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών υγείας μέσα από ένα ενιαίο φορέα υγείας".
Καταλήγοντας, ο Φ. Κουβέλης επισήμανε ότι "το ασφαλιστικό σύστημα που επιβάλλει η κυβέρνηση ανατρέπει ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων".

*από την : Ηλεκτρονική Έκδοση  enet.gr, 06:08 Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=181233

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...