............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

«Μαυρίζουν» το πολιτικό σύστημα οι πολίτες

Δημοσκοπήσεις της Public Issue, Pulse και Metron Analysis


Κοινωνικά άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση
- «Περνάει» το 3% το νέο κόμμα του Φ. Κουβέλη




Την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς και τη στάση των πολιτικών κομμάτων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue και την έρευνα της Pulse, η πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζει κοινωνικά άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη εξασφαλίζει το εκλογικό όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδό της στη Βουλή.

Όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο της Public Issue για την εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 43%, η Ν.Δ. 25%, το ΚΚΕ 10%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6% ο ΛΑΟΣ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά το 40%, (μάλλον τους πείραξε ο ήλιος)  έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά (παίρνουν ληγμένα). Κανένας από τους δύο, απαντά το 36%  (εδώ έχουμε να κάνουμε με νορμάλ πολίτες) .

Στη δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής, οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν, ότι δεν διανέμονται σε όλους δίκαια οι περικοπές των αποδοχών, αλλά υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι. Το 85%, πιστεύει ότι χρειάζονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας, το 79% ότι επιβαρύνονται κυρίως αυτοί που δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, ενώ το 72% λέει ότι υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί μέτρων περισσότερο δίκαιων και αποδοτικών.
Τέλος και σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, για την "Αυγή της Κυριακής", το 90% των πολιτών απορρίπτει τις κυβερνητικές αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό.

http://www.enet.gr/, 10:09 Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

**οι φωτογραφίες είναι από ιστολόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...