............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ STRESS

  ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  

Δεξιά ο Prof.Eugenio Luigi Iorio  και αριστερά ο Δρ.Θεόδωρος Δαρδαβέσης

 Η Υφυπουργός Μακεδονίας-θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Δεξιά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα αριστερά η πρόεδρος Παραρτήματος Αντικαρκινικής Βορείου Ελλάδος κα.Λίτσα Πατρίκη και ο πρόεδρος Παρατηρητηρίου Αγροτικών  Προϊόντων Θεσσαλονίκη-Κύπρος Απόστολος Κυριτσάκης


Στο  Ιατρικό  Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 7/3/2015 υπό την Αιγίδα του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Μακεδονίας –Θράκης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης –Κύπρου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα ‘’Πρόληψη και Διατροφική Παρέμβαση στον Καρκίνο – Οξειδωτικό  Stress.
Την επιστημονική παρουσίαση  έκανε  ο  Prof. Eugenio Luigi Iorio του Πανεπιστημίου της  Ρώμης .Μια πολύ εμπεριστατωμένη από τον καθηγητή έρευνα με λόγο και εικόνα για την διατροφή μας και το Οξειδωτικό Stress ως  επηρεασμό στην υγεία  και την αντιμετώπιση αυτών στην καθημερινότητα. Είναι παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν την Χημεία για τις  ισορροπίες  φυσιολογικών διεργασιών για τον υγιή  μεταβολισμό της τροφής  στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς επιβαρύνσεις.
Στις διατροφικές μας συνήθειες  προτείνεται  η Μεσογειακή Διατροφή διότι δίνει καλά αποτελέσματα   στην σωστή θρέψη σε συνδυασμό την καταπολέμηση του Stress  μέσω ενεργοποίησης του αντιοξειδωτικού Stress  του οργανισμού με δίαιτα  και μέτρια άσκηση.
Οι βιταμίνες Α,Ε,C  και άλλες πρέπει να  δίδονται  κατόπιν συμβουλής ιατρού.Υπάρχουν ενδεδειγμένες εξετάσεις δεικτών οξειδωτικής βλάβης και αντιοξειδωτικής ικανότητας.
Την ημερίδα χαιρέτισε η  Υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά η οποία και έκανε αναφορά για την γνώση  μέσα από το σχολείο των μικρών παιδιών ώστε να έχουν την σωστή εκπαίδευση για την υγιεινή διατροφή και την άθληση ώστε να έχουμε στο μέλλον υγιείς  ενήλικες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το βιογραφικό του καθηγητή παρουσίασε ο Δρ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης Πρόεδρος ΦΑΑΘ Υγιεινολόγος – Βιοπαθολόγος  καθ.Α.Π.Θ
Την Ημερίδα  επίσης παρουσίασαν η Πρόεδρος του Παραρτήματος Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης κα. Λίτσα Πατρίκη ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης-Κύπρου Απόστολος Κυριτσάκης M.Sc.,Ph.D και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Θεσσαλονίκης  Καλυψώ Γούλα.
Για πληροφορίες από το Παρατηρητήριο Αγροτικών Προϊόντων Θεσσαλονίκης-Κύπρου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα εξής τηλέφωνα: 2310 233291 -  2310 230120.
Ρεπορτάζ - φωτογραφίες
Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος  ΕΔΣΤΕ - FIJET


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...