Γερμανίδα βουλευτής υπέρ των αποζημιώσεων: Εχουμε ηθική υποχρέωση να τις καταβάλουμε στην Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015  - Από iefimerida.gr
Οι εκπρόσωποι της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσαν να κλείσουν το θέμα, αλλά δεν είναι όλοι στην Μπούντεσταγκ ενάντια στο ελληνικό αίτημα για τις αποζημιώσεις.
Η βουλευτής Ανέτε Γκροθ τάχθηκε υπέρ των ελληνικών αξιώσεων, κάνοντας λόγο για δικαιολογημένο αίτημα, ενώ μίλησε και για την ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει τα χρήματα.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις είναι δικαιολογημένες», είπε η βουλευτής του Die Linke, επικεφαλής της γερμανο-ελληνικής ομάδας στο γερμανικό κοινοβούλιο. Μιλώντας στην Deutche Welle, η Γκροθ πρόσθεσε ότι στη Γερμανία έχει γίνει μία ιδιαίτερα ανεπαρκής αξιολόγηση της κατοχής των Ναζί στην Ελλάδα και των απάνθρωπων πράξεων που διέπραξαν εκείνη την περίοδο. «Είναι κατακριτέο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει σχέση με αυτό», πρόσθεσε.
Σε άλλες δηλώσεις της, στο Reuters, η βουλευτής τόνισε ότι «Είναι ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει τις αποζημιώσεις, ακόμη και αν υπάρχουν απόψεις περί του αντιθέτου στη διεθνή νομοθεσία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα