............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης στο ABC: Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας

     Πολιτική        

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι «μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος».


Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, η οποία παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων».
Παράλληλα τόνισε ότι «μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από τη μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας» και πρόσθεσε:
«Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».
Αναφερόμενος στον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

Με πληροφορίες από in.gr

Διαβάστε ακόμα:

Βαρουφάκης στο AP για χρέος, αποπληρωμές ομολόγων και ρευστότητα

Γ. Βαρουφάκης στο «Έθνος»: Δεν γυρνάμε «στο καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους»Γ. Βαρουφάκης στον Σκάι: Αν χρειαστεί έκτακτος φόρος, θα αφορά όσους έχουν να τον πληρώσουν (βίντεο)

- από το: http://left.gr/news/varoyfakis-einai-zitima-protarhikis-simasias-gia-tin-ellada-i-anaktisi-tis-ethnikis-tis#sthash.ArvmIFa6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...