Βαρουφάκης στο ABC: Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας

     Πολιτική        

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι «μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος».


Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, η οποία παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων».
Παράλληλα τόνισε ότι «μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από τη μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας» και πρόσθεσε:
«Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».
Αναφερόμενος στον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

Με πληροφορίες από in.gr

Διαβάστε ακόμα:

Βαρουφάκης στο AP για χρέος, αποπληρωμές ομολόγων και ρευστότητα

Γ. Βαρουφάκης στο «Έθνος»: Δεν γυρνάμε «στο καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους»Γ. Βαρουφάκης στον Σκάι: Αν χρειαστεί έκτακτος φόρος, θα αφορά όσους έχουν να τον πληρώσουν (βίντεο)

- από το: http://left.gr/news/varoyfakis-einai-zitima-protarhikis-simasias-gia-tin-ellada-i-anaktisi-tis-ethnikis-tis#sthash.ArvmIFa6.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα