............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Από 15 χώρες οι επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings

   Διεθνή    

Οι 150 επιβαίνοντες του αεροπλάνου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις κατάγονταν από περίπου 15 χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών αρχών. Αναφερόμενος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «στις εθνικότητες που έχουν επιβεβαιωθεί», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς υπενθύμισε ότι τα περισσότερα θύματα είναι «Γερμανοί και Ισπανοί».
Το μαύρο κουτί που βρέθηκε χθες στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings είναι αυτό στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο, όμως έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, βρίσκεται στα χέρια των γαλλικών αρχών το μαύρο κουτί, που φυσικά θα αξιοποηθεί στην απόπειρα των ειδικών να εξηγήσουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. 
Για δραματικές εικόνες στη δύσβατη περιοχή των γαλλικών Άλπεων κάνουν λόγο οι Αρχές, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο μετέβησαν σήμερα οι Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι. 
Όπως είναι ήδη γνωστό, το πολύνεκρο αεροπορικό ατύχημα έγινε στις γαλλικές Άλπεις, κοντά στα σύνορα Γαλλίας - Ισπανίας. Νεκροί είναι και οι 150 επιβαίνοντες- 142 επιβάτες και oκταμελές πλήρωμα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν 16 μαθητές, αλλά και βρέφη (τουλάχιστον δύο).
Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Ντίσελντορφ – Βαρκελώνη. Ανήκε στην εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:
«Η Germanwings βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσει ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, σήμερα (24 Μαρτίου 2015) και γύρω στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα), αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της Germanwings ενεπλάκη σε περιστατικό, κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας.
»Επί του παρόντος δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Η Germanwings πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα. Μέχρι την ολοκλήρωσή της, δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε περαιτέρω πληροφορίες. Η Germanwings θα δημοσιεύει νέα ενημερωτικά δελτία όποτε υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμες πληροφορίες. Παρακαλούμε όπως ενημερώνεστε για κάθε νεότερη πληροφορία, μέσω της ιστοσελίδας www.germanwings.com»

Νωρίτερα, η μητρική εταιρεία Lufthansa, είχε σημειώσει σε δική της ανακοίνωση:
«Δυστυχώς θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η πτήση με αριθμό 4U 9525 που πετούσε από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ, κατέπεσε πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις. Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Airbus A320. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. Η Lufthansa και η Germanwings εγκατέστησαν την τηλεφωνική γραμμή 0800 1133 5577 (χωρίς χρέωση) στην οποία μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες. Όλο το προσωπικό της Germanwings και της Lufthansa εκφράζει τη θλίψη του και οι σκέψεις τους και οι προσευχές τους στρέφονται στους συγγενείς και φίλους των επιβατών και του πληρώματος».

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...