............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα με την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συνεργαζόμενων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.


Μπορούμε!
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/03/2012 - 
εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
Η χώρα βυθίζεται στη δίνη της ύφεσης, ζει σε συνθήκες πολέμου. Ταυτόχρονα καθίσταται αναντίστρεπτη διαδικασία ο κατακερματισμός και η πολιτική - ιδεολογική αποσύνθεση των δύο μεγάλων κομμάτων.
Πανικόβλητα τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα καταφεύγουν σε μονομέτωπη επίθεση κατά της Αριστεράς, με ειδικότερη αιχμή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Επιστρατεύουν το εμφυλιοπολεμικό στυλ και ανασυστήνουν ψυχροπολεμικά στερεότυπα. Κηρύσσουν μάλιστα το τέλος της ασυλίας, που ισχυρίζονται ότι απολαμβάνει η Αριστερά μετά τη Μεταπολίτευση.
Δεν πρόκειται για την αναμενόμενη πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Αντιθέτως πρόκειται για σχέδιο να ενοχοποιηθεί η Αριστερά, να περιοριστεί η πολιτική της δράση και εμβέλεια, να ενταχθεί στο κάδρο της πολιτικο-ηθικής κρίσης μαζί με τον δικομματισμό. Την κατηγορούν ότι ευθύνεται για την κρίση, περισσότερο μάλιστα από τα κόμματα που κυβέρνησαν! Ευθύνεται, λένε, η Αριστερά, γιατί το ΠΑΣΟΚ (ή μήπως και ο... “σοσιαλμανής” Καραμανλής του 1974;) ακολούθησε τις συντεταγμένες της Αριστεράς.
Αγοραία αντιπαράθεση, που δεν διασώζει, όμως, τους επίδοξους “σωτήρες της πατρίδας”. Καθημερινά κατρακυλάνε στη λαϊκή ανυποληψία, καθώς στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ συνωστίζεται στην πέμπτη θέση και η Ν.Δ. μειώνεται ραγδαία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της για “αυτοδυναμία” ή έστω να παραμείνει “σταθερή δύναμη”.
Με αυτές τις εξελίξεις, στις Βρυξέλλες φοβούνται ότι τα δύο κόμματα δεν θα κατορθώσουν μετά τις εκλογές να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση. Γι' αυτό γίνονται σκέψεις ακόμη και για επίσπευση των εκλογών, ώστε να ανακοπεί η διάλυση των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Αναζητούνται κι άλλοι υποστηρικτές του “τρίτου Μνημονίου”, καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι είναι ανεκτές επουσιώδεις αλλαγές που θα δώσουν το πρόσχημα περί δήθεν ανάπτυξης.
Οι εξαγγελίας του Ράιχενμπαχ και του Μορς της Κομισιόν μαρτυρούν περί του είδους της ανάπτυξης... Επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι το ευρωπαϊκό κεφάλαιο θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνών ευκαιριών, σε αποικία. Με μισθούς Βουλγαρίας, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος, με ανεργία στο 30% και με χαμένη μια ολόκληρη γενιά.
Αυτή η εφιαλτική προοπτική, που ήδη καταγράφεται γύρω μας, απομακρύνεται μόνο με την ανατροπή των μνημονιακών συσχετισμών. Με την ενίσχυση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση εναλλακτικού συνασπισμού εξουσίας. Η δραστήρια συμμετοχή των πολιτών και των λαϊκών τάξεων αποτελεί προϋπόθεση για να μην μετατραπούν οι εκλογές σε τελετουργία, ούτε σε διεκπεραιωτική διαδικασία υπέρ των ευπόρων.
Η επίθεση στην Αριστερά συνιστά επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα. Συνιστά μάχη του μνημονιακού κατεστημένου υπέρ της εξουσίας του. Μπορούμε να τους νικήσουμε! Οι “από πάνω” δεν μπορούν να κυβερνήσουν, απομένει στους “από κάτω” να αποδείξουμε ότι μπορούμε! Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα με την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συνεργαζόμενων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για τις αναγκαίες ενωτικές διεργασίες. Μπορούμε!

___________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...