............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η υποβάθμιση της Αθήνας είναι αποτέλεσμα της συνολικής εγκατάλειψης από το δήμο και την πολιτεία.


 Δημοσιεύτηκε 15/03/2012

Το κέντρο της Αθήνας είναι σε κοινωνική κρίση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας ακόμα γύρος δηλώσεων στο γαϊτανάκι της αντιμετώπισης των προβλημάτων του Κέντρου της Αθήνας, ενορχηστρώνει η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση συνεπικουρουμένη από τον ΣΕΒ ενόψει προεκλογικής περιόδου.
Θεωρούν ότι με μέτρα καταστολής και χαϊδεύοντας συντηρητικά ένστικτα και έναν ακροδεξιό λαϊκισμό, θα εγγυηθούν την ασφάλεια και την τάξη και θα κερδίσουν εκλογικούς πόντους στην Αθήνα. Αν θεωρούν ότι με απαγορεύσεις θα σταματήσουν την αγανάκτηση του κόσμου και το δικαίωμά του να διαδηλώνει και να επιμένουν να θέσουν σε καραντίνα και απομόνωση το κέντρο της πόλης από το λαϊκό κίνημα και τους εργαζόμενους, είναι οικτρά γελασμένοι.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα σαν «Ανοιχτή Πόλη» ότι τα προβλήματα του παραεμπορίου, της διακίνησης ουσιών, της πορνείας, συνδέονται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα. Η όποια καταστολή και οι όποιες “φαντασμαγορικές” επιχειρησιακές δράσεις και αν υπάρξουν από τον κ. Χρυσοχοΐδη, θα είναι αναποτελεσματικές και θα πιαστεί και πάλι αδιάβαστος, μια και δεν λύνει το πρόβλημα στην ουσία του. Η αστυνομία δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αν δεν επιλυθούν οι γενεσιουργές αιτίες. Τα αποτελέσματα θα είναι πρόσκαιρα και θα επανέλθουν δριμύτερα. Η υποβάθμιση της Αθήνας είναι αποτέλεσμα της συνολικής εγκατάλειψης από το δήμο και την πολιτεία. Είναι γνωστό ότι στο κέντρο παράγεται και διακινείται μαύρο χρήμα από μαφίες και κυκλώματα ναρκωτικών, καταναγκαστικής πορνείας, λαθρεμπορίου και κερδοσκοπίας στα ακίνητα, τα οποία απολαμβάνουν ασυλίας και οι αστυνομικές αρχές τα ανέχονται ή διαπλέκονται μαζί τους.
Η υποβάθμιση του κέντρου της πόλης είναι απόρροια της μη ύπαρξης κονδυλίων και πόρων για την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης και κοινωνικών πολιτικών, με αποτέλεσμα η εικόνα της οικονομικής εξαθλίωσης και τη φτώχιας που ζει η πόλη να γιγαντώνεται. Η εμπορική ανέχεια και η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας δεν μπορεί να εντοπίζεται στις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των πολιτών και όχι στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής, διότι δεν απαντάει στο ότι την ίδια ώρα, την ίδια κατάσταση βιώνει ο Πειραιάς, η Πάτρα, η Λαμία, το Ηράκλειο, όλες οι πόλεις της χώρας.
Κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν είναι άλυτο ή ανεξήγητο. Το θέμα είναι αν θα κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ή θα προωθήσουμε μέτρα που μπορούν να σπάσουν τον κύκλο της υποβάθμισης. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος έχει πολλά να κάνει είτε ενισχύοντας τις δικές του κοινωνικές υποδομές, είτε ως φορέας πίεσης προς τους υπόλοιπους φορείς και όχι να ενισχύει με την πολιτική της καταστολής την επώαση του αυγού του φιδιού.
15/03/2012 
Το γραφείο Tύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...