............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΣΥΝ για τα μέτρα αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας - «Τα πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας ως στόχο έχουν την αποτροπή των πολιτών από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις»



Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυριανές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ως «επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αυριανή πορεία για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταγγέλλεται η 24ωρη "απονέκρωση της πόλης" επισημαίνοντας ότι "το αποτέλεσμα είναι εν ονόματι εικαζόμενων κινδύνων να καταστρέφει εντελώς την ζωή της πόλης, να κάνει απαγορευτική την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, να δυσκολεύει εκτός ορίων δημοκρατίας την πρόσβαση στην πορεία (βλ. και κλείσιμο σταθμών μετρό).
Επίσης χαρακτηρίζονται ως "ακραίες" οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις και υπογραμμίζεται ότι η πόλη καθίσταται "θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς".
"Οι αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και το δικαίωμα τους στην ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση στο κέντρο. Οι απαραίτητες ρυθμίσεις δεν μπορεί να έχουν ούτε αυτή τη γεωγραφική, ούτε αυτή τη χρονική έκταση" συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον η "Ανοιχτή Πόλη" αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα εσωτερικού κινδύνου και να δυσφημίσει τους αγώνες και προσθέτει ότι "οι αυταρχικές αυτές λογικές δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος της κυβέρνησης, που... ελλείψει άρτου ρίχνει όλο το βάρος της στη θεαματική καταστολή".

Ο ΣΥΝ για τα μέτρα αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας

«Τα πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας ως στόχο έχουν την αποτροπή των πολιτών από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις» με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, υποστηρίζει ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού έχει ως εξής: "Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις Αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο:
Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις, δημιουργώντας δυσκολίες στην πρόσβαση τους στους χώρους των συγκεντρώσεων και, ταυτόχρονα, καλλιεργώντας κλίμα ανησυχίας και τρομοκράτησης.
Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα τεράστιας ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, μέσω της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, χρησιμοποιεί μεθόδους που όχι μόνο είναι αντισυνταγματικές (άρθρο 5 του Συντάγματος, για την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην κοινωνική και πολιτική ζωή ) αλλά είναι και επικίνδυνες για την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα.
Αυτές οι επιλογές, σε συνδυασμό με τις αντισυνταγματικές αυταρχικές συμπεριφορές μεγάλου αριθμού στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, που γίνονται ανεκτές -αν δεν ενθαρρύνονται- από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανακόψει το κύμα αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της. Οι πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνει, είναι τεράστιες.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...