............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Για το ζήτημα των απολύσεων συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων

 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ.............................................. της Ανοιχτής Πόλης

Στη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου (που συνεδρίασε με την απερχόμενη σύνθεσή του)  στη τοποθέτησή της για το ζήτημα των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων που συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως, ανέφερε:
«Προεκλογικά, είχαμε αναδείξει σε όλους τους τόνους ότι μετά τις εκλογές θα υλοποιηθούν πολλές από τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση.
Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν κατά τεκμήριο δύσκολες και κοινωνικά χρήσιμες εργασίες, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, γίνονται καθημερινά εμφανείς. Και μαζί με τις ανθρώπινες ζωές, που αφήνονται στο έλεος της ανεργίας και της φτώχειας, έχουμε μπροστά μας την κατάρρευση μιας σειράς υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, κυρίως αυτών που εξυπηρετούν τον λαϊκό κόσμο και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Οι αριθμοί που είδαν και το φως της δημοσιότητας είναι αμείλικτοι: 2.500 απολύσεις μόνο στο δήμο Αθηναίων. Η απομάκρυνση 61 συμβασιούχων εργαζόμενων από το Ίδρυμα Αστέγων σ’ ένα σύνολο 85 ατόμων, οδήγησε ήδη σε αναστολή λειτουργίας 3 υπηρεσιών (Πολυκέντρο ΑΜΕΑ στην Κολοκυνθού, Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο, νέος ξενώνας υπερηλίκων αστέγων).
Επιπλέον, οι τόνοι σκουπιδιών που κατακλύζουν εδώ και μέρες την Αθήνα , επειδή η κυβέρνηση απέλυσε 100 εργαζομένους στον ΧΥΤΑ της Φυλής, αποτελεί  αψευδή απόδειξη του ότι το μνημόνιο που εφαρμόζουν  είναι για τα σκουπίδια. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, προκειμένου να περικόψει τον ισχνό μισθό 100 εργαζομένων σε βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα και σε κοινωνικό τομέα πρώτης ανάγκης.
Απέναντι στη βάρβαρη αυτή κυβερνητική πολιτική αντιτάσσουμε ένα ευρύ μέτωπο εργαζομένων, δημοτικών κινήσεων και δημοτών, τη ζωή των οποίων η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην αυτοδιοίκηση υποβαθμίζει καθημερινά. 
Καλούμε ιδιαίτερα τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων να πάρουν αμέσως θέση και να διεκδικήσουν, από κοινού με όλες τις παρατάξεις και τα σωματεία,  την παραμονή και μονιμοποίηση των 2.500 συμβασιούχων. Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος  υποστηρίζουμε την πρόταση της ΚΕΔΚΕ που αφορά σε μεταβατική περίοδο δυο ετών με αναστολή απολύσεων συμβασιούχων στο διάστημα αυτό.
Επιμένουμε στη θέση μας για προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν οι διαπιστωμένες πάγιες και αυξημένες σήμερα ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου, οι οποίες αποψιλώνονται από ανθρώπινο δυναμικό και απαξιώνονται.

http://anoihtipoli.gr/anakoinoseis/gia-to-zitima-ton-apolyseon-symbasioychon-toy-dimoy-athinaion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...