............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Π. Λαφαζάνης: Μοιραίος ο πρωθυπουργός, μοιραία η κυβέρνηση

Μοιραία χαρακτήρισε την κυβέρνηση και μοιραιό τον Γιώργο Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή την επικείμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. "Η τριγωνική συνεταιρική σχέση κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ είναι εταιρική σχέση λεηλασίας, καταλήστευσης, κοινωνικής κατεδάφισης, ασφαλιστικής και εργασιακής διάλυσης της χώρας", υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τα 30 στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που συνυπογράφουν τις ξεχωριστές εκδοχές στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Εκδήλωση των "30" του Ρεύματος στη Θεσσαλονίκη
Επέκρινε την κυβέρνηση ότι "παραδίδει τη χώρα στον μηχανισμό Ε.Ε. - ΔΝΤ, βάζοντας τον τόπο στο 'χειρουργείο' της 'χούντας' του ΔΝΤ", λέγοντας ότι "η κυβέρνηση για να διασώσει τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου πάει να θέσει τη χώρα υπό ιδιόμορφη οικονομική κατοχή και να την μετατρέψει σε 'μπανανία' και προτεκτοράτο, πρότυπο των πιο ακραία αντεργατικών εξελίξεων για όλη την Ευρωζώνη και την Ε.Ε". Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αυτές οι επιλογές μπορούν να ακυρωθούν, αρκεί η αριστερά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κατάθεσε τρεις προτάσεις:
* Διεκδίκηση άμεσης χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου από το ευρωσύστημα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - ΕΚΤ) με επιτόκια ανάλογα με εκείνα που το τελευταίο δανείζει τις εμπορικές τράπεζες (1%).
* Αν δεν καρποφορήσει η προσπάθεια για ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να επιδιωχθεί η άμεση επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους με στόχο μια νέα ρύθμισή του με εύλογα και μειωμένα επιτόκια και ευρύτερους χρονικούς ορίζοντες αποπληρωμής του.
* Στο πλαίσιο της προσπάθειας για κατάργηση των Συνθηκών που διέπουν την Ε.Ε. θα έπρεπε ως άμεση προτεραιότητα να επιδιωχθεί η κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε. ή τουλάχιστον η επ' αόριστον αναστολή της εφαρμογής του στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η άμεση απόσυρση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπει τη μείωση του ελλείμματος σε τρία χρόνια κάτω από 3%.

* Παπαδόπουλος Α.  εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" ημερομηνία δημοσίευσης: 20/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...