............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

«Λουκέτο» βάζουν τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Τετάρτη

Eurokinissi

Διαμαρτύρονται για τους φόρους


Στα υψηλά εισοδήματα θα πρέπει
να στραφεί για φορολόγηση
η κυβέρνηση, λένε ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Αθήνα: Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν την Τετάρτη έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που εκτιμούν ότι οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίους σε οικονομικό αδιέξοδο.
Στις 10:00 οι έμποροι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα και στις 09:00 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίζουν οι διοικήσεις της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, η πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το Ασφαλιστικό οδηγεί σε συρρίκνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα οι άλλες κυβέρνησεις στην ΕΕ πέρα από τα μέτρα που λαμβάνουν λόγω της διεθνούς κρίσης λαμβάνουν μέτρα και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων.
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχειρήσεων και «με την αγωνιστική κινητοποιηση που οργανώσαμε από κοινού με την ΕΣΕΕ προσπαθούμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση του ΟΑΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ.Ασημακόπουλος.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τον προυπολογισμό, είπε:
«Εμείς δώσαμε. Δεν αντέχουμε άλλο. Σε άλλα εισοδήματα θα πρέπει να στραφεί για φορολόγηση η κυβέρνηση».Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει να ασχολείται η κυβέρνηση μόνο με την περιστολή των δαπανών και να προωθήσει μέτρα που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, ώστε να «πέσουν λεφτά στην αγορά».
Σε ερώτηση εάν προβλέπει να ανατιμήσεις στην αγορά λόγω της κρίσης, ανέφερε ότι όπου υπάρχουν ολιγοπώλια ενδεχεται να υπάρχουν και αυξήσεις.

*από το: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910 – 1989) «....σπίτια καμωμένα με στοργή από μάρμαρο, ξύλο, ασβέστη και κεραμίδια»

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ «Τα νεοκλασικά σπίτια δεν ήταν αριστουργήματα. Πριν απ'αυτά υπήρχαν ωραιότερα...