............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Ευρύτατη κοινωνική συμμαχία Ελληνικό «Νιου Ντιλ» για την έξοδο από την κρίση προτείνει ο Γ. Παπανδρέου





ΑΠΕ: Μια νέα κοινωνική συμμαχία (Νιου Ντιλ), στην οποία θα συμπράξουν εργαζόμενοι, κράτος και η υγιής επιχειρηματικότητα, προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ως μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης, η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να ξυπνήσει» και να διαχειριστεί συνολικά την κρίση, συντονισμένα και ενιαία.
Ο ίδιος ζητά μια νέα κοινωνική συμφωνία, στη οποία θα συμπράξουν όλοι: οι εργαζόμενοι, το κράτος, η υγιής- παραγωγική- επιχειρηματικότητα.
«Να συμφωνήσουμε σε ένα κράτος επιτελικό, ισχυρό, αποκεντρωμένο, που εποπτεύει την αγορά και εφαρμόζει κανόνες υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη. Δεσμεύσεις που αφορούν την πραγματική οικονομία, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να στηριχθούν» εξηγεί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του κόμματος για τη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ασφάλεια των καταθέσεων.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι το κόστος για την υλοποίηση των οικονομικών προτάσεων για την ενίσχυση των ασθενέστερων είναι προσεκτικά μελετημένο.
«Το κόστος των προγραμματικών μας δεσμεύσεων θα καλυφθεί διότι θα εφαρμόσουμε μια συνολικά διαφορετική πολιτική που θα ανοίξει νέες προοπτικές, με νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, θα αυξήσει την οικονομική δραστηριότητα, και τα έσοδα του κράτους» εξηγεί.
Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι οι πολίτες σήμερα πληρώνουν πρωταρχικά τις επιλογές και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι για τις δυσκολίες ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Για το θέμα των συνεργασιών επαναλαμβάνει ότι ισχύει η πρόταση διαλόγου του ΠΑΣΟΚ προς όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας. «Αυτό είναι θέση ευθύνης, δεν είναι τακτικισμός. Όσα λέγαμε πριν από λίγο καιρό, τα ίδια λέμε και τώρα- εμείς δεν αλλάζουμε ρότα ανάλογα με τις τελευταίες μετρήσεις» λέει χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το πακέτο ιδέων Νίμιτς σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει ότι οι προτάσεις δεν καλύπτουν τους όρους της «εθνικής κόκκινης γραμμής». «Πρόκειται για καθαρή μορφή διπλής ονομασίας, την οποία εμείς απορρίπτουμε».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...