................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
______________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
______________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

"ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ"...

"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!"
είχε πει ο Ντοστογιέφσκι

του Νίκου Ι. Κωστάρα
Πλοίαρχος Ε.Ν. – Συγγραφέας*

"Μια διεφθαρμένη κοινωνία είναι αυτή όπου οι άνθρωποι
δεν μπορούν πλέον
να ασκούν την ελευθερία τους"
(Μακιαβέλι)

"Το καλό δεν πουλάει". Ο άνθρωπος αντί να νοσταλγεί την πνευματικότητα, ποθεί τη βαρβαρότητα. Αυτή η αντίληψη κυριαρχεί στη σύγχρονη εποχή μας, στην εποχή της συνεχούς και πλήρους συγχύσεως, την εποχή της "ιδιοτελούς κενοφωνίας", στην εποχή του παραλόγου, στην εποχή του Υδροχόου, αλλά και την εποχή της εμπορικής πληροφόρησης. "Στο κέντρο της πληροφορίας διαδίδονται μόνο τα ασήμαντα και παρασιωπούνται τα σημαντικά", τονίζει ο αείμνηστος Χρ. Μαλεβίτσης.

Έτσι οι δημοσιογράφοι, οι συγγραφείς, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι ρεπόρτερ, δεν απασχολούνται με το "καλό", με το υγιές, με τις αξίες, με την παιδεία, τις παραδόσεις, την οικογένεια, την πατρίδα, την Ελληνική σημαία,την Ελληνική γλώσσα, την Ελευθερία, την αξιοκρατία, την Αλήθεια,τη νομιμότητα, την εντιμότητα, την κοσμιότητα, το σεβασμό στους νόμους, τη δημιουργία, την προκοπή, την άμιλλα, την αξιοπρέπεια, την Ελληνοπρέπεια, την Ελληνική λεβεντιά, το φιλότιμο, την αρχοντιά, την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό, το λειτούργημα, τα Ελληνικά πρότυπα, τους θεσμούς, τις αιώνιες αξίες, την τεχνολογία με ανθρώπινο πρόσωπο.
Για σκεφθείτε ότι όλα αυτά δεν "πουλάνε", είναι "αναχρονιστικά", υποβαθμισμένα, ακατάλληλα "προς βρώσιν" της μοντέρνας κοινωνίας και της νεολαίας μας και όποιος απασχολείται μ' αυτά ζει με το παρελθόν καθότι και το παρελθόν και η ιστορία δεν "πουλάνε", γιατί προβληματίζουν τα απελπισμένα νιάτα μας, τα οποία καταφεύγουν στα "σκυλάδικα", στα "σύγχρονα κατηχητικά" για να ψυχαγωγηθούν και να αλλοτριωθούν, όπως τα κατευθύνουν οι σύγχρονες "Κίρκες", που σκέπτονται για μας και κανονίζουν το μέλλον μας αρνητικά. Κατασκευάζουν τρία είδωλα για να προσκυνήσει ο κόσμος: το σεξ χωρίς αγάπη, τη βία χωρίς δικαιοσύνη και τα χρήματα χωρίς κόπο, ακόμη τη βωμολοχία και την άσεμνη φωτογραφία. Μάλιστα πιθηκίζουν τις διαφημίσεις που αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό του θεατή, εθισμένο στις μικρότητες.
Ο μιμητισμός προς τα αρνητικά είναι πάντα ελκυστικός. Και τα πάνε μια "χαρά" με επιταχυνόμενη "πρόοδο" εκσυγχρονισμένη σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, με τους παραμορφωτικούς φακούς που μας χαρίζουν, αφού στην κοινωνία μας όλα αγοράζονται. Άλλωστε δεν κουράζονται. Διευκολύνονται ποικιλοτρόπως με τα εγκατεστημένα "φροντιστήρια" στο σπίτι και στο χώρο εργασίας. Οι έμποροι των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης προσφέρουν και προβάλλουν την "γκρίζα πλευρά του φεγγαριού", αρνητική και ισοπεδωμένη, με όλα τα άνθη του κακού ωραιοποιημένα, ενώ αποσιωπάται συστηματικά η άλλη πλευρά, η θετική, η γνήσια Ελληνική με τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτισμένη κοινωνία με άξιους πολίτες για ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο μέλλον. Εάν τα ΜΜΕ διέθεταν το μισό τους χρόνο/χώρο για τα καλά νέα, η ζωή μας θα ήταν διαφορετική αλλά και οι πολίτες να επιλέγουν αυτούς που τους υπηρετούν πραγματικά και όχι εκείνους που τους εξαπατούν και τους εκπορνεύουν.
Πρόσφατα, δύο Ελληνίδες βραβεύτηκαν κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση. Η συγγραφέας Ελένη Σαραντίτη, από τη UNICEF για το βιβλίο της που αναφέρεται στην προσφυγιά, και η γυναικολόγος-ογκολόγος Αλίκη Τσερκέζογλου από την παγκόσμια Ένωση του κλάδου της για την προσφορά της στον αγώνα κατά του καρκίνου. Δεν τις τίμησαν τα "μίντια" για την αξιέπαινη προσφορά τους. Όπως και η 25χρονη Βάσω Αποστολοπούλου, ομογενής από την Αυστραλία, που πειραματίζεται επιτυχώς το εμβόλιο κατά του καρκίνου. Η αναγνώριση μιας σοβαρής δουλειάς σπανίως τυγχάνει της προσοχής των ΜΜΕ αφού "δεν πουλάει".
Δυστυχώς ζούμε τον "πολιτισμό της ενοχής" όπου το παράλογο νίκησε τη λογική και θεωρείται πετυχημένο και άξιο ό,τι πουλάει! Έτσι, καθημερινά διατυμπανίζεται η διάλυση της οικογένειας, προβάλλεται η γυμνότητα της γυναίκας (πού είναι οι φεμινίστριες;), εκθειάζεται ο ευτελισμός, το έκφυλο σεξ (κι όχι η αγάπη), ηρωποιείται η ηρωίνη, διαφημίζονται τα σκυλάδικα, οι ειδήσεις "στολίζονται" με βιασμούς, απάτες, διαφθορές, εγκλήματα, σκάνδαλα, τρομοκρατίες, καταχρήσεις, παρανομίες, αισχροκέρδειες. Όσο πιο μαύρες οι ειδήσεις, όσο πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις τόσο μεγαλύτερη η χαρά των ανθρώπων της τηλεοράσεως.
Η κοινή γνώμη δηλητηριάζεται συστηματικά και εθίζεται στη μικρότητα. Διαστρεβλώνονται τα γεγονότα, διασύρονται πρόσωπα και θεσμοί χωρίς δισταγμό. Το πνεύμα της πλάνης γίνεται δάσκαλος ζωής. "Αξιοποιείται" η παραοικονομία, η παραπαιδεία, η ξενομανία, η ανθελληνική προπαγάνδα, οι παραθρησκευτικές οργανώσεις, ο σατανισμός, ενώ η παραπληροφόρηση διευκολύνει τους αρμόδιους για να μην έχουν πονοκέφαλο με τα "καυτά" εθνικά θέματα αλλάζοντας την προσοχή του "φλομωμένου" πολίτη. Άλλωστε δεν προβληματίζεται πια ο λαός και δεν ανησυχεί για τα εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, το Μακεδονικό, το Βορειοηπειρωτικό, το Θρακικό, το Αιγαίο, την Παιδεία, το δημογραφικό, την οικονομία και την ασφάλεια. Καθεύδει αλλοτριωμένος, πάσχει από "μιθριδατισμό" με Ελλαδικό εφησυχασμό και ηθική αδιαφορία.
Μια αδιαφορία απλώνεται παντού σε μια εποχή που οι εχθροί βρίσκονται "προ των πυλών" ενώ δουλεύουν ανενόχλητα και συστηματικά οι εσωτερικοί εχθροί διαβρώνοντας και ξεθεμελιώνοντας κάθε όσιο και ιερό, ενώ εμείς "άδομεν εμπιπραμένων των οικιών" περιμένοντας τους "διαιτητές" να μας σώσουν ενώ πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε στο ξέφραγο αμπέλι, αλλοιώνοντας την ταυτότητα του λαού μας και το ήθος της κοινωνίας μας. Ο Θεός να μας φυλάει από τα τρωκτικά της αλήθειας, τους αρουραίους της ηθικής!
Πού οδηγεί αυτός ο εκτραχηλισμός;
Πώς μπορεί ο λαός μας με πρώτα θύματά του τη νεολαία να προστατευθεί από την επιδρομή του χυδαίου, της ανηθικότητας και του αμοραλισμού;
"Πρέπει να υψώσουμε φράγματα ασφαλείας απέναντι στους ακάθεκτους ποταμούς του μηδενός, που πλημμυρίζουν από παντού και πνίγουν την ύπαρξή μας", γράφει ο Ευάγγ. Παπανούτσος, "για να μην καταντήσουμε οι Έλληνες ολότελα ξεγυμνωμένοι και παρατραβηγμένοι του ενός και του αλλουνού μέσα στο σημερινό αδυσώπητο κόσμο" (Ζήσιμος Λορεντζάτος - "Διόσκουροι").
Γιατί αυτός ο τόπος μαζί με τα αρνητικά του δεν έχει και παιδεία, γιατί "παιδεία θα πει να μεγαλώνω τον άνθρωπο που έχω μέσα μου και όχι να βρίσκω εύκολες δικαιολογίες για να τον μικραίνω" (Σαρ. Καργάκος).
Πολλά ζητάω σε αυτόν τον τόπο, όπου δεν πουλάει η αναφορά σε ανιδιοτελείς θυσίες, αλλά σε ευτελείς ουσίες τηλεοπτικών περιτριμμάτων.
Χρειάζεται ένας άλλος τολμηρός Οδυσσέας για να υποχρεώσει την σύγχρονη Κίρκη να μετατρέψει τους μεταμορφωμένους "χοίρους" σε ανθρώπινους ελεύθερους συντρόφους. Μια Ελληνική παιδεία με άλλη νοοτροπία για να κάνει τους οπαδούς ενημερωμένους πολίτες, τη μάζα σε πολιτισμένη κοινωνία, τους αριθμούς σε πρόσωπα χωρίς προσωπεία, την ποιότητα να φρενάρει το διεφθαρμένο θόρυβο, τον Έλληνα να σκέπτεται δημοκρατικά και Ελληνικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προσανατολίσει τους νέους στον αστερισμό της δημιουργίας με προϋποθέσεις κατάλληλες να δημιουργήσουν οικογένεια και να θέλουν να "φυλάνε Θερμοπύλες" και όχι να διευκολύνει τους αντιρρησίες συνειδήσεως. Διαφορετικά "ο Θεός βοηθός" για τον αφελληνισμό και τη συρρίκνωση του Ελληνισμού.
Αλλά ο Ντοστογιέφσκι είχε πει: "Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!".
Και ο γνωστός για το δηκτικό του πνεύμα Γάλλος διπλωμάτης Ταλεϋράνδος έλεγε: "Ο κόσμος είναι σήμερα τόσο διεφθαρμένος ώστε υπάρχει ένα επάγγελμα που μπορεί να δοξάσει όποιον το εξασκήσει, γιατί κανείς δεν το ξέρει. Το επάγγελμα αυτό είναι η τιμιότης". Ας στηριχτούμε στην αρετή των ολίγων. " Ο κόσμος θα σωθεί από τους ολίγους", τονίζει ο Andre Gide. Γι' αυτό ας μην απελπιζόμαστε. Οι Έλληνες είμαστε το προζύμι, το "άλας της γης" και πρέπει να φρενάρουμε την αλλοτρίωση έχοντας υπόψη ότι ο θόρυβος δεν κάνει καλό και το καλό δεν κάνει θόρυβο, γι' αυτό το καλό να λέγεται. Πρέπει ν' αγωνιστούμε κατά της απανθρωποίησης. "Ας μην το κρύβουμε, οι νέοι στο βάθος διψούν για ουρανό". Αυτή είναι η ελπίδα μας, η συνέχεια της φυλής μας.


*Περισσότερα για τον Νίκο Ι. Κωστάρα στο
http://www.arcadians.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=624&Itemid=71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ράμπα αφετηρίας κάτω από τον Παρθενώνα το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουνίου 2018

Με 19 υπερσύγχρονα αγωνιστικά το Ράλι Ακρόπολις 2018 Η ράμπα αφετηρίας κάτω από τον Παρθενώνα το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουνίου ...