............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία - στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα

Eurokinissi

Επεισόδια κατά το συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι διαδηλωτές, που διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι δύο είναι συνδικαλιστές στον Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής και οι τέσσερις είναι φοιτητές.
Επεισόδια, μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και αστυνομικών, σημειώθηκαν μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας τις οικονομικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την απολύτως απρόκλητη επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ επί της οδού Πανεπιστημίου σε τμήμα διαδηλωτών της ΟΤΟΕ».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η διμοιρία των ΜΑΤ, με το πρόσχημα της μετακίνησης της από τη μία πλευρά της Πανεπιστημίου στην άλλη, άνοιγε δρόμο ανάμεσα στους ανύποπτους διαδηλωτές, χτυπώντας τους με τα γκλοπς».
Παράλληλα, ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, δήλωσε:
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς μπορούν να αποκρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση. Τη στιγμή που καταρρέει διεθνώς η νεοφιλελεύθερη πολιτική, η κυβέρνηση επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μείωση του εισοδήματος, στην αφαίρεση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει απέναντι της. Ο Συνασπισμός συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων».
Με τη συμμετοχή 5.000 εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πραγματοποιήθηκαν οι δύο μεγάλες σε όγκο πορείες, στη Θεσσαλονίκη, που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο μαζί με την ΕΔΟΘ, αλλά και το ΠΑΜΕ.
*από το: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...