............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

«Έκρηξη» για τα φορο-μέτρα

«Λουκέτο» στις 13 Οκτωβρίου
βάζουν τα εμπορικά καταστήματα



Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στις 13 Οκτωβρίου, επανέλαβαν τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, είπαν ότι οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με την πανελλαδική συνδιάσκεψη στη Λάρισα, θα συνεχιστούν σε διάφορες πόλεις (Αθήνα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη Βέροια, κ.ά.) και θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων.
Επίσης, την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συλλόγων και ομοσπονδιών της Βόρειας Ελλάδας. Όπως δήλωσε ο Α' αντιπρόεδρος του ΔΣ Κεντρικής Μακεδονίας της ΓΣΕΒΕΕ Γιάννης Παπαργύρης, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες αποφάσισαν να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα ζητούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του Ασφαλιστικού Οργανισμού Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΑΕΕ). Οι συνδικαλιστές κατηγόρησαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί, γνωρίζοντας ότι το Ταμείο τους δε θα είναι σε θέση να καταβάλλει τις συντάξεις στους ασφαλισμένους από τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Αναφερόμενοι εξάλλου, στα νέα οικονομικά μέτρα τα χαρακτήρισαν «φοροεισπρακτικά» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιβάλλει φόρους προς όλους και ότι ουσιαστικά καταργεί το αφορολόγητο όριο.
Αντώναρος: «Ξεκάθαρος» ο Αλογοσκούφης
Παρά την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και τώρα θα φορολογούνται σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος αρκέστηκε να επι τη Δευτέρα ότι «ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης έχει δώσει ξεκάθαρες διευκρινήσεις για όλα αυτά τα θέματα».
Την ίδια απάντηση έδωσε όταν ρωτήθηκε για την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει το φόρο στα καύσιμα είπε πως έχουμε τη χαμηλότερη τιμή καυσίμων μεταξύ των 15 χωρών της ΕΕ. Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν εκείνη που αναπροσάρμοσε το αφορολόγητο κατά 20% στα 12.000 ευρώ.
Επίσης σε ερώτηση αν είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να συλλάβει τους φοροφυγάδες η επαναφορά τεκμηρίων και «κεφαλικού φόρου» στους ελεύθερους επαγγελματίες, απάντησε πως είναι θέματα που σχετίζονται με την αναμόρφωση του ήδη υπάρχοντος καθεστώτος τεκμηρίων διαβίωσης και θα συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
* από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...