............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Γιάννης Παναγόπουλος: Από αύριο 1η Οκτωβρίου θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Ταμείων

«Πρεμιέρα» με απεργία για τα Ταμεία

ΕΜΜΕΝΕΙ η κυβέρνηση στις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που ολοκληρώνονται αύριο με 24ωρη πανελλαδική απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προειδοποίησε ότι από αύριο θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Ταμείων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δήλωσε ότι τα συνδικάτα και οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς αντιπρότειναν στην υπουργό Απασχόλησης- κατά τη χθεσινή τους συνάντηση- μια ενοποίηση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων με όρους ασφαλιστικούς και όχι διοικητικούς.
«Ζούμε σε διαφορετικές ασφαλιστικές πραγματικότητες με την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και συμπλήρωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια των υπό ενοποίηση Ταμείων δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και θα κληθούν να λειτουργήσουν με τυφλοσούρτες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, κυρίως στον κλάδο υγείας και στην επικούρηση. Όπως τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη χτεσινή συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και εκπροσώπους των συνεργαζόμενων επιστημονικών φορέων, «από την 1η Οκτωβρίου θα δοθεί τέλος στο σπάταλο και αντιπαραγωγικό σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφού τα 133 Ταμεία που λειτουργούν μέχρι σήμερα θα περιοριστούν σε 13». Η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι θα εξυπηρετηθούν απόλυτα οι ασφαλισμένοι και έκανε λόγο για ολοκλήρωση της πολιτικής της κυβέρνησης.
«Χάος»
Προηγήθηκε σύσκεψη των επιστημονικών φορέων, όπου
ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δ. Παξινός έκανε λόγο

για πιθανό χάος

στα Ταμεία από αύριο

και αντιπρότεινε μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Αλαβάνος δήλωσε ότι οι φορείς

θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα

της καθημερινότητας

των ασφαλισμένων

και ζήτησε άμεση αναστολή της εφαρμογής του νόμου.
Για αύριο έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στον χώρο του Τύπου με απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των συνεργαζόμενων οργανώσεων του Διασωματειακού (προσωπικό, διοικητικοί, τεχνικοί).
Τέλος με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) αύριο στις 11.30 π.μ. θα σχηματισθεί ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από του κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμειο Συντάξεων Μηχανικών) στην οδό Κολοκοτρώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...