............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΛΟΥΣ
1. Ενώ η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την επιβίωσή της, πάση θυσία, στην εξουσία, ο πολίτης πλήττεται από νέα κύματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας…
- Πρώτον, διανύουμε την ενδέκατη εβδομάδα προκλητικής κερδοσκοπίας στην ελληνική αγορά καυσίμων, μετά τη συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της κυβέρνησης να τιμωρήσει όσους κερδοσκοπούν εδώ και έντεκα εβδομάδες επιβάλλοντας 10,5 λεπτά επιπλέον στο λίτρο, έχει κοστίσει στους Έλληνες καταναλωτές μέχρι σήμερα 144 εκατομμύρια ευρώ…
- Δεύτερον, παρά την αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων, όπως είναι το σιτάρι (μείον 35,5% από τον Ιούλιο του 2008) το ρύζι (μείον 32% από το Μάιο του 2008), τα γαλακτοκομικά προϊόντα (μείον 10% σε όλη την Ευρώπη), το συνολικό επίπεδο τιμών του καλαθιού τροφίμων στην Ελλάδα είναι το τέταρτο υψηλότερο στην Ευρώπη.
- Τρίτον, έρχεται νέο, πέμπτο κύμα ανατιμήσεων στο χώρο των τροφίμων μέσα στο 2008. Έχουν ήδη περάσει σιωπηρώς από τη βιομηχανία τροφίμων και τους προμηθευτές προς το λιανεμπόριο αυξήσεις καινούριες για το τελευταίο τετράμηνο του 2008 από 3% έως 20% σε εκατό προϊόντα που ανήκουν σε δεκατρείς περίπου κατηγορίες τροφίμων και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
3. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις στο πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει και πάλι συγκεκριμένες, δίκαιες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις:
- Πρώτον, στα καύσιμα. Η ληστεία που συντελείται σε βάρος των πολιτών πρέπει να σταματήσει. Για να ενσωματωθεί λοιπόν η μείωση της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου στη δική μας αγορά, προτείνουμε την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης ύψους 11 περίπου λεπτών χαμηλότερα από την τιμή πώλησης της βενζίνης σήμερα στην αντλία.
- Δεύτερον. Προτείνουμε αποκλιμάκωση του τιμολογίου της ΔΕΗ και επαναφορά της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα πριν τον Ιούλιο του 2008. Προτείνουμε μείωση στην τιμή του ρεύματος κατά 7,5%. Αυτό μπορεί να γίνει με την επίσπευσή της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση για ρήτρα καυσίμων. Ήδη όπως είναι γνωστό έχει ανακοινώσει ρήτρα καυσίμων για το Γενάρη του 2009, γύρω στα 6%. Να εφαρμοστεί τώρα η ρήτρα κι αφού έχουμε μείωση τιμών στα καύσιμα να μειωθεί άμεσα η τιμή του ρεύματος κατά 7,5%.
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
1. Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει, και μέσα από το πρόγραμμά του, την ανάγκη για κατάργηση όλων των ειδικών λογαριασμών στο δημόσιο και της ύπαρξης απόλυτης διαφάνειας.
2. Ο κ. Αλογοσκούφης, αν και υποτίθεται ότι υιοθέτησε τη θέση μας για κατάργηση των ειδικών λογαριασμών, επί πέντε χρόνια δεν προχώρησε στην ένταξη – κατόπιν καταγραφής, μελέτης και διαβούλευσης – των ειδικών λογαριασμών στον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίστοιχα, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε τους τελωνειακούς του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα διατηρήσει το δικό τους ειδικό λογαριασμό.
3. Συμπέρασμα πρώτο: Ο εμπαιγμός των τελωνειακών από τα είπα-ξείπα του Υπουργού Οικονομικών είναι δεδομένος. Πόσο μάλλον που είναι η ίδια αυτή η κυβέρνηση που πριν από δύο χρόνια τους χάιδευε, λέγοντας τους το περίφημο «να λαδώνεστε, αλλά με μέτρο».
4. Συμπέρασμα δεύτερο και κυριότερο: Εξίσου δεδομένη είναι και η απίστευτη ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου. Ταλαιπωρία η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση που αναζητά απεγνωσμένα αλλαγή ατζέντας από τα έργα και τις ημέρες του πρωθυπουργού και των υπουργών της.
5. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να αρχίσει επιτέλους το διάλογο για να δώσει λύση εδώ και τώρα, διασφαλίζοντας:- Τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
- Την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς, την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να μετακινηθούν.
ΕΝΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ…
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ
1. Ενώ ο πολίτης και η ελληνική κοινωνία βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην κρίση, στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολούνται με την αυριανή θεατρική παράσταση στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την παταγώδη αποτυχία της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τα «σκονάκια» και την πλήρη κάλυψη στους πάντες και τα πάντα, τα περιθώρια στενεύουν. Προς το παρόν το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανικανότητα του πρωθυπουργού να πάρει εδώ και εβδομάδες την οποιαδήποτε απόφαση, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις υπό πίεση». Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην αυριανή του ομιλία:
- Πρώτον, θα δηλώσει, για ακόμη μία φορά, «αποφασισμένος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις», δηλαδή οι «μπίζνες» κάτω από το τραπέζι με τον δημόσιο πλούτο, τις δημόσιες επιχειρήσεις, ακόμη και με τη δημόσια γη.- Δεύτερον, σε μία θεατρικότατη κίνηση θα «ρίξει το γάντι» σε όσους τους αμφισβητούν, απειλώντας τους ακόμη και με εκλογές. Στο σημείο αυτό τα…αυθόρμητα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων (που τρέμει το φυλλοκάρδι τους τις εκλογές) θα κορυφωθούν.
- Τρίτον, θα εξαπολύσει μία επίθεση από τα παλιά εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξακολουθεί να φταίει για τα πάντα και δεν δικαιούται να ομιλεί…
- Κατά τα άλλα, ξημεροβραδιάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, μαδώντας την μαργαρίτα του ανασχηματισμού: δομικός ή διορθωτικός;
2. Ποιον αφορούν όλα αυτά; Πάντως όχι τους πολίτες. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η χώρα δεν κυβερνάται και δεν μπορεί άλλο ο Ελληνικός λαός να πληρώνει τις πολιτικές και τα αδιέξοδα αυτής της κυβέρνησης. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να κάνει όσους ανασχηματισμούς θέλει. Αλλά τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών για την κυβέρνησή του δεν μπορεί να την αλλάξει πια.
3. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή πορείας. Και ο πολίτης γνωρίζει ότι αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
Η κυβέρνηση μετά τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή ακόμη και τη δημόσια γη, επιχειρεί τώρα να εκποιήσει και την Εθνική Ασφαλιστική, την ώρα που η λογική των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων υποχωρεί διεθνώς. Όπως τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, στην χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική:
- «Είναι απολύτως αδικαιολόγητο αυτό που πάνε να κάνουν, απολύτως, δεν τεκμηριώνεται από πουθενά, απ’ όποια πλευρά και αν το πάρεις, οικονομικά, λογιστικά, κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά. Είναι πολιτική η απόφαση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Δεν είναι διοικητική απόφαση».
- «Είναι πολιτική απόφαση και, μάλιστα, άρρηκτα συνδεδεμένη με αντίστοιχες αποφάσεις, που έχουν ληφθεί σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ, στην περίπτωση της Ολυμπιακής, ακόμη και στην περίπτωση του Βατοπεδίου, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως και στην Εθνική Ασφαλιστική».
- «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι, ο αγώνας για να μην πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική, είναι ένας αγώνας συνολικός για να αποτρέψουμε αυτή την κατηφόρα που έχει πάρει συνολικά η οικονομία μας, που έχει πάρει συνολικά η χώρα μας. Είναι ένας αγώνας, που θα δώσουμε μέχρι τέλους με όλους τους Έλληνες πολίτες, γιατί οι μόνοι ωφελημένοι απ’ αυτές τις εξελίξεις είναι μικρά κλειστά συμφέροντα, ομάδες συμφερόντων, καρτέλ. Με μοναδικό και αποκλειστικό θύμα τον Έλληνα πολίτη».
διεύθυνση: http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr/?p=30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...