............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Αύξηση δυσαρέσκειας και μείωση «ψαλίδας» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η δυσαρέσκεια των πολιτών για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνεται, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.


Ανατροπές (;) στο πολιτικό σύστημα

To γράφημα με τη δύναμη των κομμάτων και την αδιευκρίνιστη ψήφο (πάνω)

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του σαρωτικού φορολογικού «πακέτου» μέτρων της κυβέρνησης, και δείχνει ότι στο πολιτικό σύστημα κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις, 10 μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 και ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου για τη ΝΔ είναι 29,3%, για το ΠΑΣΟΚ 28,1%, ΣΥΡΙΖΑ 11,7%, ΚΚΕ 7,6% και ΛΑΟΣ 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 16,2%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο Απρίλιο, έδινε στη ΝΔ 29,8% και στο ΠΑΣΟΚ 25,8%.
Το ποσοστό δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση ανέρχεται στο 80,4% και για την αξιωματική αντιπολίτευση το 88,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 71,4% λέει «όχι» στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ σε μια αξιόπιστη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» το 39,8%.
Μάλιστα οι πολίτες, σε ποσοστό 26,1%, θεωρούν ότι καταλληλότερος να ηγηθεί μιας συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Ευ.Βενιζέλος, ενώ ο Γ.Παπανδρέου ακολουθεί με 22,4%.
Όσον αφορά τον πρόσθετο φόρο σε ελεύθερους επαγγελματίες ως «μέτρου δικαιοσύνης», το 57,6% δηλώνει ότι «συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί» με το μέτρο.
Το επίδομα θέρμανσης κρίνεται «θετικά» ή «μάλλον θετικά» από το 80,1% των ερωτηθέντων και η διάθεση 500 εκατ. ευρώ σε 2 εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας «κρίνεται θετικά» ή «μάλλον θετικά» από το 81% των πολιτών.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research πραγματοποιήθηκε από 26 ως 29 Αυγούστου με δείγμα 1.604 ατόμων άνω των 18 ετών.
Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Μέγιστο σφάλμα 2,45% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται και ο Κ.Καραμανλής εξακολουθεί να είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, φανερώνει ότι η κυβέρνηση αντέχει.
«Αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει αυταρέσκεια και αλλαζονεία, γιατί όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα της πολιτικής μας» κατέληξε.
*από το Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...