............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

30.000 νέοι μη επιτυχόντες στα ΑΕΙ,ΤΕΙ υποψήφιοι πελάτες στα πρόσφατα αναγνωρισμένα από την κυβέρνηση κολέγια. Άξιος ο μισθός σας, κ.κ. μεταρρυθμιστές



H ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής δημιούργησε νέο ρεκόρ κενών θέσεων, ιδιαίτερα σε περιφερειακά ΤΕΙ ανάβοντας το «πράσινο φως» για το κλείσιμο ή τη συγχώνευσή τους. O αριθμός των κενών θέσεων ο οποίος ανέρχεται συνολικά σε 18.441 εκ των οποίων 17.411 στα ΤΕΙ και 1.030 στα Πανεπιστήμια.


Αγωνία τέλος
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους
Aνακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ (25/8/2008)
Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Τρίτης οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.



Οι Βάσεις Εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από το in.gr
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι βάσεις κινήθηκαν με δύο ταχύτητες, καθώς οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι ξεπέρασαν τα 1.000 μόρια προς τα πάνω και τα 2.000 προς τα κάτω, ακόμα και σε δημοφιλή ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγραψαν εφέτος πάνω από 18 στις πανελλαδικές εξετάσεις ωθεί τις βάσεις των περιζήτητων σχολών (π.χ. Νομικές, Παιδαγωγικές, Ιατρικές και ορισμένες Πολυτεχνικές) σε σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Αντίθετα, η αύξηση του αριθμού όσων έγραψαν κάτω από τη βάση και οι μικρές αποκλίσεις στον αριθμό εκείνων που έγραψαν μέτρια ή καλά στις εξετάσεις (από 11 ως 16,5) οδηγούν τις βάσεις αρκετών σχολών που απαιτούν αντίστοιχες βαθμολογίες προς τα κάτω.
Σε σύνολο 97.407 υποψηφίων οι οποίοι συμπλήρωσαν μηχανογραφικό δελτίο εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 68.224 ποσοστό 70,04%.
Εκ των επιτυχόντων 42.220 εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές και 26.004 σε τμήματα των ΤΕΙ.
Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και την ΑΣΠΑΙΤΕ θα γίνουν από τις 16 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2008.

Για όσους δεν κατάφεραν να μπουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ο υπουργός είπε ότι η Πολιτεία δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ή να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημαίνει, όμως, και την έναρξη άλλων «αγώνων». Για πολλούς επιτυχόντες, μετά τη χαρά έρχεται η αναζήτηση στέγης, ή η αγωνία για μία μεταγραφή. Για τους περίπου 30.000 μη επιτυχόντες, από την άλλη, ξεκινά ένας μαραθώνιος για την αναζήτηση «εναλλακτικών» σπουδών.


*από το www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...