............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Τα νέα φορολογικά μέτρα - «χαριστική βολή» για τους μικρομεσαίους

Τη «χαριστική βολή» θα δώσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα φορολογικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων, υποστηρίζει η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τα νέα φορολογικά μέτρα - «χαριστική βολή» για τους μικρομεσαίουςΗ Εφορία ψάχνει τις αμοιβές από ΟΕ και ΕΕ«Πρόσκαιρη η ανάκαμψη του δολαρίου»Στήριξη σε περιβάλλον, κοινωνία, παιδεία, τέχνηΚαι μετά το 2008 η κρίση των ακινήτωνΕλλειψη αγοραστώνΚέρδη για τους δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές«Βυθίζεται» η ελληνική οικονομίαΣτο 12% η φορολογία τόκων
Θεωρεί, δε, ότι η δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να ξεκινήσει από τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, κάνει λόγo για σενάρια και διαρροές από το υπουργείο Οικονομίας περί λήψης νέων φορολογικών μέτρων που θα στοχεύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Αυτά έρχονται σε αντίφαση με δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης περί προσπαθειών στήριξης του τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (μέτρα μείωσης της φορολογίας, αύξησης του ποσοστού ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο, χρηματοδότησης για πρώτη φορά από κοινοτικούς πόρους). Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν μια τρύπα στο νερό», προσθέτει.

Η Ενωση σημειώνει ότι παρόλο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας και προσφέρουν απασχόληση σε 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους, λειτουργούν σε ένα περιβάλλον γεμάτο γραφειοκρατικές, φορολογικές και χρηματοδοτικές αντιξοότητες.

«Στέγνωσε» η αγορά
Μεταξύ των προβλημάτων στη σημερινή συγκυρία είναι η «στεγνότητα» της αγοράς, η δυσκολία χρηματοδότησης, ο μεγάλος ανταγωνισμός, η ελλιπής κατάρτιση των στελεχών τους και η αύξηση του πληθωρισμού. «Τυχόν επιβάρυνση με νέα φορολογία θα δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες στην απασχόληση», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κασιμάτης.

Υπενθυμίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα παραδέχτηκε ότι «τα φορολογικά εμπόδια, καθώς και η αλληλεπίδρασή τους με άλλους φορολογικούς και μη παράγοντες ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για τη σχετικά περιορισμένη συμμετοχή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην εσωτερική αγορά της ΕΕ».

Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θεωρεί ότι η δημοσιονομική εξυγίανση στη χώρα μας θα επιτευχθεί μέσω του εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών και κατά συνέπεια της μείωσης του δημόσιου τομέα και της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής με σύγχρονες μεθόδους και όχι με απαρχαιωμένα μέτρα, όπως το τεκμαρτό εισόδημα.

*από το «Eθνος» 12/8/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...