............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

«Εισπρακτική λογική»


Ομολογία αποτυχίας
της οικονομικής
τα νέα μέτρα,
λέει η Αντιπολίτευση

Εισπρακτική λογική στις ανακοινώσεις του Γ.Αλογοσκούφη διαπιστώνει η αντιπολίτευση
Για μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, ως αποτέλεσμα «μίας αποτυχημένης τετράχρονης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης» κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας το νέο πακέτο φορολογικών μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Για «κυβέρνηση των φόρων» μίλησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι γίνεται «εμφανές με τον πιο καθαρό τρόπο το Βατερλό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετακυλύσει στους πολίτες τα δικά της αδιέξοδα και να τους πείσει ότι αυτοί φταίνε και αυτοί θα πληρώσουν μια αποτυχημένη πενταετή οικονομική πολιτική» σημείωσε.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «τέσσερα ψέματα του κ. Αλογοσκούφη»: ότι φταίει η διεθνής κρίση για τα αδιέξοδα της οικονομίας, ότι «η Ελλάδα σήμερα έχει μεγαλύτερες αντιστάσεις», ότι «ότι το νομοσχέδιο αφορά την φορολογική δικαιοσύνη» και τέλος πως «τα μέτρα δεν αγγίζουν τους μισθωτούς»
Η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο να κινηθεί κατά της Ελλάδας η διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος και επέκρινε την κυβέρνηση για «εισπρακτική λογική» υπό το κράτος πανικού.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκας Κατσέλη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πάνω από 750.000 φορολογούμενοι, που έως σήμερα δεν πλήρωναν φόρο, θα κληθούν να πληρώσουν από τον επόμενο χρόνο. «Με αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, αλλά συρρικνώνονται οι προοπτικές ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» πρόσθεσε.
«Φύγαμε πια από εκείνη την περίοδο που μπορούσαν να υπάρξουν μέτρα που ανακούφιζαν προσωρινά τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και την αγροτιά. Πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε παραμονή μιας νέας επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σχολίασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτά τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι μέτρα αφαίρεσης νέων δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους και χαράτσια, και τα φορολογικά», σημείωσε από το Ναύπλιο όπου περιοδεύει.
«Η κυβέρνηση μαζί με τη λεηλασία μισθωτών και συνταξιούχων έρχεται τώρα να εξοντώσει και τις πιο μικρές και αδύνατες επιχειρήσεις, τους πιο μικρούς και αδύναμους επαγγελματίες» σχολίασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Η κυβέρνηση αυτή των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων γίνεται με την αντικοινωνική πολιτική της όλο και πιο επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την χώρα», προσθέτει, μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.
«Η Σχολή Χριστοδουλάκη - Αλογοσκούφη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό. Μπαλώματα σε παλιό καλοσιδερομένο κοστούμι. Όσον αφορά το Νομοσχέδιο για την διαφάνεια του προϋπολογισμού, ποιοι θα την χρεωθούν; Οι χειριστές των δομημένων ομολόγων, οι εκλεκτοί της Siemens η ο Υπουργός της Άγονης Γραμμής; Δεν χρειαζόταν πρόσθετα Νομοσχέδια. Ήθος και αποτελεσματικότητα απαιτούνται» σχολίασε ο ΛΑΟΣ.
Αντιδράσεις κοινωνικών εταίρων
Τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση αφορούν πλέγμα άμεσων φόρων που αφορούν κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες. Εν τούτοις τόσο η κατά 20% αύξηση των τελών κυκλοφορίας όσο και η λογική των μέτρων παραπέμπουν ευθέως σε μία άδικη φορολογική πολιτική, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
«Θίγοντας προκλητικά και ισοπεδωτικά μικροβιοτέχνες και μικροεπαγγελματίες ταυτόχρονα με ανούσια και αδύνατα να εφαρμοστούν μέτρα για τους ραντιέρηδες επιχειρείται να λειτουργήσει ένας ιδιότυπος κοινωνικός εκδικητικός αυτοματισμός. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και προφανώς είναι προάγγελος της φοροκαταιγίδας εμμέσων φόρων που περιμένει τους Έλληνες πολίτες ενόψει του νέου προϋπολογισμού» προσθέτει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Είναι λυπηρό ότι για μια ακόμη φορά οι κοινωνικοί εταίροι βρίσκονται προ τετελεσμένων, ήταν η αντίδραση του ΣΕΒ, ο οποίος αφού κάνει λόγο για δύο θετικά σημεία (δεν θίγονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, προϋποθέσεις για ενίσχυση της διαφάνειας), θεωρεί, ωστόσο, ιδιαίτερα ατυχή την απόφαση για την επιβολή πρόσθετης φορολογίας στα μερίσματα, σε συνδυασμό μάλιστα με την αύξηση της προκαταβολής του φόρου. Η δέσμευση για τη μελλοντική μείωση των συντελεστών δεν αμβλύνει τις άμεσες επιπτώσεις από το νέο αυτό πλήγμα στις επιχειρήσεις, καταλήγει ο ΣΕΒ.
«Όπως είχαμε προβλέψει συκοφαντήθηκαν οι Μικροί επιχειρηματίες για να επιβληθεί τελικά κεφαλικός φόρος. Αυτό σημαίνει κατάργηση του Αφορολόγητου ορίου που σημαίνει δυσμενής ρατσιστική μεταχείριση σε βάρος τους» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σχετικά αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.
Τα εξαγγελθέντα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών μέτρα αποτελούν δυσμενέστατη εξέλιξη για το ελληνικό χρηματιστήριο και περισσότερο για την ελληνική οικονομία δηλώνει ο κ. Αλ.Μωραϊτάκης του ΣΜΕΧΑ. Δυστυχώς -προσθέτει- είναι και κοινωνικά άδικα για τους μικρούς Έλληνες επενδυτές και λειτουργούν τελικά υπέρ ξένων οικονομιών.
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε μεγάλο βαθμό μας βρίσκουν σύμφωνους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφερόμενος ειδικότερα στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 2000-2006. «Αυτό που το ΕΒΕΑ εκτιμά είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα μέτρα, όπως η νέα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών» προσθέτει.
Θετική, τέλος, χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)την εξαγγελία της Κυβέρνησης για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων, αλλά κρίνεται άδικη η επιβολή φόρου εισοδήματος από το πρώτο ευρώ στους εμπόρους, λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ και προτείνεται, βάσει των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, επιλογή των δραστηριοτήτων εκείνων που αποδεδειγμένα δηλώνουν λιγότερα από τα πραγματικά τους εισοδήματα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...